Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Македонски и български студенти обсъждат ролята на НАТО на Балканите

Снимка: БТА

Студенти от Северна Македония и България обсъдиха ролята на НАТО за справяне с предизвикателствата в динамичната среда на сигурност. Дискусията е организирана от Софийския форум за сигурност и Департамента за публична дипломация на НАТО. Много важно е да имаме разбиране за рисковете и заплахите в бъдеще - както за България и Северна Македония, така и за Балканите и НАТО, каза председателят на Форума Йордан Божилов. 

„Втората не по-малко важна задача за нас е да сближим българските и македонските студенти, да покажем, че двете страни трябва да работят много по-активно заедно и да преодоляват противоречията“, посочи Божилов. По думите му, това е важно не само заради общата ни история, но най-вече и заради общото ни бъдеще.

В дискусията македонският посланик Агнеза Руси Поповска подчерта, че често се казва, как македонците и българите са едни от най-близките народи на Балканите. "Вярвам, че можем да бъдем и най-близките страни в региона" - добави тя, цитирана от БТА. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54