Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна работилница за българчета в Шанън, Ирландия

Снимка: БТА

Коледна работилница организират за своите възпитаници в училище „Васил Левски“ в Шанън, Ирландия.

Българското училище „Васил Левски” в ирландския град Шанън очаква своите ученици и родителите им на 10 декември, от 10:30 часа, местно време, на „среща с творчеството, себеизразяването, българските традиции и предпразничното настроение“.


Децата от българското училище в Шанън бяха сред първите, включили се в тазгодишната инициатива на „Радио България“ по повод 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, която е част от националната програма за отбелязване на годишнината, подкрепена от Министерството на културата.


Тук можете да ги видите и чуете с техните мисли и виждания за националния ни герой:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската черква "Свети Георги Победоносец" в Одрин отбелязва 20 години от възстановяването си

Съградена само за няколко месеца от българската общност в Одрин, черквата "Свети Георги Победоносец" вече 144 години продължава да съхранява българския православен дух. С разрешението на султан Абдул Хамид II и със съдействието на одринския валия Реуф..

публикувано на 06.05.24 в 05:25

“Мобилна бибиотека” събира на езерото Самамиш българите в Сиатъл

“Читалня Сиатъл“ подготвя “Мобилна библиотека“, която ще бъде представена на традиционния пикник, организиран от Българския център за култура и наследство в града на 19 май на езерото Самамиш, съобщи почетният консул в Сиатъл Елка Русков. “..

публикувано на 05.05.24 в 15:25

Изложба представя български мозайки в норвежкия град Ставангер

Изложбата “България и мозайките“ показва нашето културно-историческо наследство в норвежкия град Ставангер, съобщиха от българското посолство в Осло, което е организатор на събитието. “ Изложбата представя историята на България чрез избрани примери..

публикувано на 04.05.24 в 16:11