Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията “профилактира” над сто души в столицата

Снимка: БТА

Над сто души са задържани снощи при специализирана полицейска операция в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Вчера следобед МВР усили присъствието на полицаи и жандармеристи в столицата заради няколко сбивания между българи и мигранти и саморазправа в бежанския център в кв. “Овча купел”.

Разследват нападение над чужденци на столичния бул. “Витоша”

ГЕРБ-СДС: Столичният общински съвет да свика извънредно заседание за сигурността в София

Сред задържаните е 16-годишен младеж, предвождал групата българи, които нападнаха британски студенти от пакистански произход в центъра на столицата. Непълнолетният младеж е известен на полицията и ще бъде обвинен в грабеж, тъй като са били отнети вещи на пострадалите.

Повечето от арестуваните, по думите на зам.-директора на СДВР комисар Мирослав Днаилов, са профилактирани и освободени. “Ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря, и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях”, заяви той пред Нова тв.

В най-уязвимите зони ще бъдат разположени патрули на полицията и жандармерията, добави комисарят.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15