Днес представители на общинската администрация връчиха на спортното училище в Кюстендил спортно оборудване

  Днес представители на общинската администрация връчиха на спортното училище в Кюстендил спортно оборудване. То е осигурено по изпълнения проект "Общинска ученическа спортна олимпиада". В проекта се включиха 3 540 ученици от 12 училища в..

публикувано на 03.11.10 в 12:38

Голяма популация на вълци се наблюдава тази есен в гоцеделчевско

  Голяма популация на вълци се наблюдава тази есен в гоцеделчевско. Само за 1 месец местните ловци са отстреляли 7 вълка. Голямата популация на вълци в гоцеделчевско нанася щети на останалите животни. Само за последните дни, хищниците са унищожили над 20..

публикувано на 03.11.10 в 12:36

Три автомобила са задържани от служители в Държавно ловно стопанство "Осогово" Кюстендил

  Три автомобила са задържани от служители в Държавно ловно стопанство "Осогово" Кюстендил. В тях са превозвани незаконно дървесина и убит дивеч от бракониери. Един от автомобилите "Опел Фронтера" вече е собственост на държавата, тъй..

публикувано на 03.11.10 в 12:34

Акция за събиране на отпадъчна хатия тече в Трето основно училище Кюстендил

  Акция за събиране на отпадъчна хатия тече в Трето основно училище Кюстендил.Тя е по инициатива на ученическия клуб "Екология". Събраната хартия ще бъде предадена за претопяване. Със получените пари ще бъде обновен фондът на училищната..

публикувано на 03.11.10 в 12:32

Присъди за 6 години и половина получиха тримата крадци, които откраднаха паметника на Владимир Димитров - Майстора

  Присъди за 6 години и половина получиха тримата крадци, които в края на месец септември миналата година откраднаха паметника на Владимир Димитров - Майстора от центъра на село Шишковци. Присъдите са от Кюстендилския районен съд. По две и половина години..

публикувано на 03.11.10 в 12:31

Незаконно преминал държавната граница с Гърция, задържаха граничните полицаи от Гоце Делчев

  Незаконно преминал държавната граница с Гърция, задържаха граничните полицаи от Гоце Делчев. У лицето са открити златни накити, за които притежателят им не е успял да докаже произхода. На ГКПП-Илинден при влизане в страната e задържан български гражданин..

публикувано на 03.11.10 в 11:59

Насрочено е заседание на Общински съвет - Петрич

  Председателят на Общинския съвет в Петрич Стоян Николов насрочи поредното заседание да се проведе на 8-ми ноември от 13.30 часа в голямата зала на Общинската администрация. 24 са включените точки в предварително обявения дневен ред. На първа позиция са..

публикувано на 03.11.10 в 11:57

Прокуратурата в Дупница протестира оправдателната присъда на д-р Панчо Панайотов

  Държавното обвинение в Дупница протестира относно оправдателната присъда на д-р Панчо Панайотов, съобщи прокурор Даниела Методиева. Основният мотив на протеста пред Кюстендилския окръжен съд е убедеността на прокурор Методиева, че в качеството си на..

публикувано на 03.11.10 в 11:15

Масов фалит на строителни фирми заради кризата в Перник

  Масов фалит на строителни фирми заради кризата се наблюдава в Перник. Тенденцията е от миналата година, когато от 89 регистрирани дружества са останали да работят 7З. Тази година картината е същата и броят на фирмите, извършващи строителни услуги е..

публикувано на 03.11.10 в 11:11

Финансова помощ от 30 хил.лв. поиска МБАЛ "Рокфелер" - Петрич

  Финансова помощ от 30 хил.лв. за лекарствени средства и консумативи на МБАЛ "Рокфелер" -Петрич иска медицинският управител д-р Олег Яков. Той е внесъл заявление в Общинския съвет, в което изтъква тежкото финансово състояние на болницата. От..

публикувано на 03.11.10 в 11:08