Учене през целия живот

Заседание на Областната координационна група за учене през целия живот се състоя в Благоевград. В дневния ред бяха включени няколко точки като беше актуализиран съставът на областната координационна група.  Бяха представени добри практики за учене..

публикувано на 09.12.22 в 11:40

Коледен базар в Радомир

Коледен базар организират в Радомир на 17 декември. Инициативата е на новосъздадената фондация "ЕкоЕтноАрт".  Базарът ще бъде разположен на алеята пред Общинския исторически музей и ще предлага ръчно изработени сувенири, сурвачки, коледни декорации,..

публикувано на 09.12.22 в 11:30

Рецидивист е предаден на съд за грабеж в Кресна

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт за престъпление, извършено от С.Т. при условията на опасен рецидив. Обвиняемият С.Т. (на 44 години) е осъждан многократно. Последното му наложено наказание той е..

публикувано на 09.12.22 в 11:18

Деца мерят сили в Международен турнир по футбол

Благоевград ще бъде домакин на Международен турнир по футбол за деца, родени през 2014 г. Той ще се проведе на 10 декември от 11.30  ч. в Спортен комплекс „Пирин“. Очаква се в спортната проява се включат над 60 деца. Участие в турнира са заявили ФК..

публикувано на 09.12.22 в 11:10

По график кърпят улици в Благоевград

До 14 декември жителите на Благоевград могат да подават писмени заявления за улици, нуждаещи се от изкърпване. Причината за определения срок е, че през зимния период асфалтовите пещи се гасят, а дейността се възобновява през пролетта. Заявленията следва..

публикувано на 09.12.22 в 10:40

Депутатите очакват изслушване на премиера Донев за Шенген

С изслушване на служебния премиер Гълъб Донев за отказания ни прием в Шенгенското пространство ще започнат работата си днес депутатите. България и Румъния остават извън Шенген, Австрия и Нидерландия казаха "не" Втора точка в програмата им е..

публикувано на 09.12.22 в 09:18

Най-много новозаразени в София

Сто осемдесет и шест са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 5,1 на сто от направените 3637 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 42,..

публикувано на 09.12.22 в 07:01

Сравнително топъл петък

Днес ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток...

публикувано на 09.12.22 в 05:23

Почитаме света Анна – покровителка на майчинството

На 9 декември православните християни честват зачатието на св. Анна – майка на Богородица, потомка на Аароновия род. Както е записано в житието на светите богоотци Йоаким и Анна, те дълги години нямали деца, въпреки своя праведен и скромен живот, а както е..

публикувано на 09.12.22 в 05:21

Улица "Даме Груев" в Благоевград временно е двупосочна

Движението по ул. „Даме Груев“ в Благоевград временно e организирано от еднопосочно в двупосочно. Причината за това са ремонтните дейности за подмяна на водопровод и канализация в района. Престоят и паркирането на улицата са забранени, за периода няма..

публикувано на 08.12.22 в 17:37