Депутатите одобриха механизъм, увеличаващ минималната заплата

Със 175 гласа "за" и трима въздържали се депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, които предвиждат създаване на механизъм така, че минималната работна заплата (МРЗ) да бъде не по-малко от 50% от средната за предходните 12 месеца...

публикувано на 08.12.22 в 12:43

Студентски празник в Банско

Студентски групи от цялата страна започнаха да пристигат в Банско с автобуси. От днес в следващите дни младежите се възползват от предоставени оферти за две и три нощувки, което им дава възможност да изкарат един дълъг празник в зимния курорт...

публикувано на 08.12.22 в 12:39

Кметът на Банско обсъди с отговорните институции проблемите преди зимния сезон

Кметът на Община Банско и неговият екип проведоха работна среща, във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон. В дискусия участваха представители на „Юлен” АД, „Охранителна полиция”, РУ на МВР-Банско, НП”Пирин”, Филиала..

публикувано на 08.12.22 в 12:02

Задържаха четирима души за притежание на наркотици

Криминалисти от Кюстендил и Дупница са открили и иззели вчера високорискови наркотични вещества. При проведената операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици са задържани четирима души, съобщиха от полицията. По време на акцията..

публикувано на 08.12.22 в 11:47

Горя заведение в топ центъра на Благоевград

Пожарът в заведението, познато като "Бунара", е възникнал малко преди 10 часа тази сутрин. Тогава е получен и сигналът за инцидента в пожарната служба, казаха за Радио Благоевград огнеборци. Огънят е тръгнал от кухнята на заведението. Изгорели са мазнини..

публикувано на 08.12.22 в 11:12

Затвориха за движение част от ул. „Крали Марко" в Благоевград

Община Благоевград стартира дейности по подмяна на водопровод и канализация по ул. „Крали Марко" в областния център. Към момента мрежата на място е остаряла и амортизирана. Целта е след приключване на ремонта, живеещите хора в района да имат..

публикувано на 08.12.22 в 10:53

Гори ресторантът „Бунара“ в Благоевград

Гори ресторантът „Бунара“ в Благоевград, потвърдиха за Радио Благоевград от пожарната служба. На място пожарникари потушават огъня. Изгорял е покривът на заведението. Причините за пожара предстои да бъдат установени.

публикувано на 08.12.22 в 10:40
Десислав Аспарухов

КПКОНПИ глобява зам.-председателя на Общинския съвет в Перник за конфликт на интереси

КПКОНПИ е установила конфликт на интереси на зам.-председателя на Общинския съвет в Перник Десислав Аспарухов.  На проведена в Перник на 23 юни т.г. сесия Десислав Аспарухов е гласувал решение, с което се променя предназначението на земеделски земи..

публикувано на 08.12.22 в 09:29
Софийски университет

Българските студенти празнуват 8 декември за 119-и път

Днес е празникът на студентите и патронен празник на най-старото висше учебно заведение в България - Софийския университет „Св. Климент Охридски”. На днешния ден студентите празнуват 8 декември за 119 път. За първи път у нас Студентският празник  се..

публикувано на 08.12.22 в 08:39

Нова техника за ски писта "Кулиното"

Община Разлог закупи нов ратрак за ски писта „Кулиното“.  Тази зима за удобство на всички любители на снежните спортове, ски писта „Кулиното“ ще бъде обработвана от нова високопроходимата снегоутъпкваща машина, съобщават още от местната администрация...

публикувано на 08.12.22 в 08:32