Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Икономика за всеки [6]

"ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ" - рубрика на Радио Благоевград на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ.

ТЕМА - "Джаз фестивала в Банско като бизнес и в подкрепа на летния туристически сезон"

1. Въвеждаща  информация за летните фестивали в известния зимен курорт и мястото на джаз фестивала, преглед на  дванайсетте му издания, ролята на фестивалите за привличане на туристи в по-слабия летен сезон.
2. Анкета с двама представители на туристическия бизнес за  връзката фестивали - туристопоток.
3. Д-р Емил Илиев - директор на Джаз фестивала -  за световното ниво на фестивала, за международната му извествост и за  ползата на туристическия бизнес от него.
4. Интервю с кмета на Банско, Ал.Краваров, за  ангажиментите на общината по организацията, финансирането и рекламата на фестивала, за реализирането на европейски проект, насочен към подобряване на инфраструктурата, за привличането на повече туристи чрез трите фестивала през лятото.
5. Клер Тийл-участник /Англия/ за впечатленията и от България, джаз феста и публиката.
6. Васил Петров-участник /България/  за все по-доброто качество на фестивала и връзката бизнес-култура.
7. Биляна Славчева, журналист в РБ за културната политика на Европа и европейския фонд за култура.
8. Крум Богдански- музикален редактор в РБ за най-знаковите участници на 12-я джаз фестивал.

Изпълнения на Фреди Коул /специален гост на предишния, 11 фестивал/ и на Васил Петров – съучредител на Джаз фест - Банско

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Икономика за всеки [181]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,   продуцент   Росинка Проданова   Тема: Европа за единен банков съюз.       Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и..

публикувано на 27.12.12 в 07:49

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Икономика за всеки [180]

  Тема :   Правото на труд   и качеството на социалните услуги   при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС   Акценти и участници :   Правното регулиране   на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова.   Качеството..

публикувано на 18.12.12 в 12:34

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Европа в мен [179]

  „Европа в мен“ всяка събота от 10ч. Евранет – Европа в мен „Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. “ Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със..

публикувано на 11.12.12 в 11:41