Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Икономика за всеки [180]

 

Тема :  Правото на труд  и качеството на социалните услуги  при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС

 

Акценти и участници :

 

Правното регулиране  на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова. 

Качеството на социални и здравни услуги на лицата с увреждания през погледа на  семействата им- интервю с Д-р Райна Томанова, председател  на родителска организация „ Избор“ - Кети Тренчева. 

Задължения и преференции за фирмите при  осигуряване квоти за хора с увреждания-   Красимир Коцев – председател на Националния съвет на хората с увреждания и  на Съюза на инвалидите в България – Зоя Караджова. 

Грижата на държавата и обществото  към хората с увреждания и правото им на труд- примерът Белгия- Мария Георгиева – директор на Агенция за регионално икономическо развитие -Зоя Караджова. 

Национална кампания на доброволци в помощ на  хората с  увреждания – Анжелика Цокова, Национално движение „ ДНЕС“-Биляна Славчева. 

Мартин Шулц за ЕС и наградата за мир- превод от мрежата ЕВРАНЕТ – Димитър Джаджаров. 

„ Зелена енергия „

Зеленият бизнес в интернет пространството- радиокомпозиция на Росинка Проданова.

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Икономика за всеки [181]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,   продуцент   Росинка Проданова   Тема: Европа за единен банков съюз.       Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и..

публикувано на 27.12.12 в 07:49

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Европа в мен [179]

  „Европа в мен“ всяка събота от 10ч. Евранет – Европа в мен „Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. “ Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със..

публикувано на 11.12.12 в 11:41

Икономика за всеки [178]

  Тема : Бюджетът на ЕС за следващия програмен период. Готова ли е България да защити своите приоритети   за регионално развитие и земеделие,   и да   обоснове тяхното финансиране? Участници и акценти : Основните европейски институции за бюджета на ЕС   за периода 2014-2020 година- информационна справка- Ел.Тропанкова. Защо се..

публикувано на 04.12.12 в 14:40