Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европа в мен [179]

 

„Европа в мен“

всяка събота от 10ч.


Евранет – Европа в мен„Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов.


   • Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със Симона Медарова, наградената студентка от Благоевград в конкурса за млади журналисти. /За конкурса, наградата, разбирането за идеята ЕС.

   • Европейският портал „Плотълс“ и Европейската служба „Юрогайдънс“. Интервю на Димитър Филипов с Диляна Кирилова, „Европейски младежки програми и инициативи“./За портала, съдържанието, администрирането му, работа с него и полезната информация, която съдържа.

   Да научим!...“ с подкрепата на ЕК. Интервю на Райна Ванчева с Царимира Георгиева от училището координатор на проекта и участници в Благоевград. /Повече за основните идеи, заложените акценти, темите, с които се включват учениците.
 • С „Коменски“, „Математиката е нашият общ език“. Интервю на Елизабет Александрова с Валентина Стоянова, координатор на проекта и ученици./За участието в проекта, заложените идеи и въздействие върху младежите.

 • С „Еразъм“ от Испания в Благоевград. Интервю на Лалка Радкова с Даниел Наваро, студент./Подробности за начина, по който се чувства в България, отношението, наученото.

 • Любопитно от Немското радио в Евранет.

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Икономика за всеки [181]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,   продуцент   Росинка Проданова   Тема: Европа за единен банков съюз.       Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и..

публикувано на 27.12.12 в 07:49

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Икономика за всеки [180]

  Тема :   Правото на труд   и качеството на социалните услуги   при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС   Акценти и участници :   Правното регулиране   на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова.   Качеството..

публикувано на 18.12.12 в 12:34

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Икономика за всеки [178]

  Тема : Бюджетът на ЕС за следващия програмен период. Готова ли е България да защити своите приоритети   за регионално развитие и земеделие,   и да   обоснове тяхното финансиране? Участници и акценти : Основните европейски институции за бюджета на ЕС   за периода 2014-2020 година- информационна справка- Ел.Тропанкова. Защо се..

публикувано на 04.12.12 в 14:40