Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Икономика за всеки [178]

 

Тема :

Бюджетът на ЕС за следващия програмен период. Готова ли е България да защити своите приоритети  за регионално развитие и земеделие,  и да  обоснове тяхното финансиране?

Участници и акценти :

Основните европейски институции за бюджета на ЕС  за периода 2014-2020 година- информационна справка- Ел.Тропанкова.

Защо се провалиха преговорите за бюджета на ЕС в Брюксел?- превод от мрежата Евранет- Дим. Джаджаров.

Парите за новата Обща селскостопанска политика  на ЕС  отново противопоставиха държавите-членки. Основателни ли са прогнозите за орязване на бюджета за земеделие и как  реагират  селскостопанските производители?-  Цветан Филев, председател на Българската асоциация на тютюнопроизводителите- Б.Славчева.

Приоритетите  и националният план  на България за следващия програмен период по Оперативна програма Регионално развитие-  Деница Николова, председател на управляващия орган на ОПРР-К.Тренчева.

Доброто планиране се случва, когато отчетеш грешките на настоящия период и  намериш начин да ги преодолееш- интервю с  Деница Николова,отговаряща за ОПРР-К.Тренчева.

Интегрираният подход на инвестициите и регионалното планиране ще бъдат двата основни акцента  за бъдещия програмен период по  ОПРР- Деница Николова -К.Тренчева.

„Зелена енергия „

Младите европейци за зелената политика- радиокомпозиция с авторски материали на Р.Проданова. 

Продуцент: Кети Тренчева

Водещ : Биляна Славчева

Звукорежисьор: Людмила Божинова

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Икономика за всеки [181]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,   продуцент   Росинка Проданова   Тема: Европа за единен банков съюз.       Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и..

публикувано на 27.12.12 в 07:49

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Икономика за всеки [180]

  Тема :   Правото на труд   и качеството на социалните услуги   при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС   Акценти и участници :   Правното регулиране   на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова.   Качеството..

публикувано на 18.12.12 в 12:34

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Европа в мен [179]

  „Европа в мен“ всяка събота от 10ч. Евранет – Европа в мен „Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. “ Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със..

публикувано на 11.12.12 в 11:41