Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Икономика за всеки [181]

 

"ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград  на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,  продуцент  Росинка Проданова

 

Тема: Европа за единен банков съюз.

      Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и зелена икономика

 

 

"Единният банков надзор ще заработи трудно" - позиция на българския евродепутат Слави Бинев, записан от Росинка Проданова.

 

"Европейският банков съюз е необходим" - интервю на Росинка Проданова с проф.Ганчо Ганчев, декан на Стопансикя факултет на ЮЗУ - Благоевград.

 

"България допринася за развитието и укрепването на Европа", позиция на  проф. Владко Панайотов, записан от Росинка Проданова.

"Европа не е виновна за кризата" - репортаж за  ЕВРАНЕТ  на Лидия Петкович с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в деня на връчване на Нобеловата награда за мир за 2012 година на ЕС,  превод на Димитър Джаджаров.

"Цифровите технологии - средство за по-добро качество на живот на европейците", позиция на българския дигитален шампион Гергана Паси, записана от  Елеонора Тропанкова.

 

"Предстои много работа по програма "Потребители" в стратегията "Европа 2020", позиция на Богомил Николов  от "Активни потребители", записан от Биляна Славчева.

Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и зелена икономика - автор Кети Тренчева, с участието на   Михаил Иванов, изпълнителен директор на българо-китайско дружество в интервю на Биляна Славчева и изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол"  Владимир Владимиров.

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Икономика за всеки [180]

  Тема :   Правото на труд   и качеството на социалните услуги   при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС   Акценти и участници :   Правното регулиране   на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова.   Качеството..

публикувано на 18.12.12 в 12:34

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Европа в мен [179]

  „Европа в мен“ всяка събота от 10ч. Евранет – Европа в мен „Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. “ Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със..

публикувано на 11.12.12 в 11:41

Икономика за всеки [178]

  Тема : Бюджетът на ЕС за следващия програмен период. Готова ли е България да защити своите приоритети   за регионално развитие и земеделие,   и да   обоснове тяхното финансиране? Участници и акценти : Основните европейски институции за бюджета на ЕС   за периода 2014-2020 година- информационна справка- Ел.Тропанкова. Защо се..

публикувано на 04.12.12 в 14:40