Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Икономика за всеки [181]

 

"ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград  на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,  продуцент  Росинка Проданова

 

Тема: Европа за единен банков съюз.

      Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и зелена икономика

 

 

"Единният банков надзор ще заработи трудно" - позиция на българския евродепутат Слави Бинев, записан от Росинка Проданова.

 

"Европейският банков съюз е необходим" - интервю на Росинка Проданова с проф.Ганчо Ганчев, декан на Стопансикя факултет на ЮЗУ - Благоевград.

 

"България допринася за развитието и укрепването на Европа", позиция на  проф. Владко Панайотов, записан от Росинка Проданова.

"Европа не е виновна за кризата" - репортаж за  ЕВРАНЕТ  на Лидия Петкович с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в деня на връчване на Нобеловата награда за мир за 2012 година на ЕС,  превод на Димитър Джаджаров.

"Цифровите технологии - средство за по-добро качество на живот на европейците", позиция на българския дигитален шампион Гергана Паси, записана от  Елеонора Тропанкова.

 

"Предстои много работа по програма "Потребители" в стратегията "Европа 2020", позиция на Богомил Николов  от "Активни потребители", записан от Биляна Славчева.

Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и зелена икономика - автор Кети Тренчева, с участието на   Михаил Иванов, изпълнителен директор на българо-китайско дружество в интервю на Биляна Славчева и изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол"  Владимир Владимиров.

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35