Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Икономика за всеки [8]

"ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ" - рубрика на Радио Благоевград на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ.

ТЕМА:  "Двете лица на българското земеделие"

1. Въвеждаща информация за проблемите в българското земеделие като държавна политика, недоверие на европейските институции и отказа на селските стопани  да ползват европомощите.
2. Елизабет Шпербер – ОЛАФ - за най-скандалните схеми на източване на пари от  програма САПАРД.
3. Елизабет Шпербер - ОЛАФ - за очакването  да има осъдителни присъди в България.
4. Интервю с Цветан Димитров, заместник министър на земеделието и храните, за  усилията на министерството да отговори на очакванията на ЕК и ОЛАФ по отношение на съмнителните проекти и  разкриването на хората от политическия елит, които стоят зад престъпните схеми.
5. Интервю с Красимир Илиев- собственик на голям масив лозя, за кандидатстването  по Програма за развитие на селата и селските райони и безотговорността на администрацията, която четвърти месец не придвижва проекта му.
6. Интервю с Малин Широкански, собственик на винарска изба, за отказа му от евро помощите и липсата на финансов ресурс за изкупуване на гроздето, както и за проблемите на пазара на винопроизводството.
7. Пчеларството - новата мода в Париж- преводен материал от мрежата ЕВРАНЕТ.

Вижте още

Европа в мен [182]

                            „Европа в мен“ - първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Как се реализира идеята завършващите образованието си млади хора в ЕС да бъдат финансирани от европейския бюджет на първо работно място- евродепутатът Кристиян Вигенин пред Донка..

публикувано на 28.12.12 в 12:35

Икономика за всеки [181]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Зоя Караджова, звукорежисьор Людмила Божинова,   продуцент   Росинка Проданова   Тема: Европа за единен банков съюз.       Зелена енергия: Интересът на бизнеса към програмата за енергийна ефективност и..

публикувано на 27.12.12 в 07:49

Европа в мен [181]

 „Европа в мен“/22.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти  Донка Найденова и Димитър Филипов. Стаж в европейските институции – възможности и условия. Интервю на Райна Ванчева с Теодор Стойчев, пресаташе на Представителството на ЕП. /За опциите пред студентите за..

публикувано на 21.12.12 в 12:47

Икономика за всеки [180]

  Тема :   Правото на труд   и качеството на социалните услуги   при хората с увреждания- правните регулации в държавите-членки на ЕС   Акценти и участници :   Правното регулиране   на заетостта при хората с увреждания – сравнение на законодателството в отделните държави-членки- тем. справка-Елеонора Тропанкова.   Качеството..

публикувано на 18.12.12 в 12:34

Европа в мен [180]

                            „Европа в мен“  на 15.12.2012 г./- първото предаване за европейската радиомрежа „Евранет“ на Радио Благоевград/-автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. -Дискусия в България „Предизвикателствата на ЕС след удостояването му с Нобеловата награда за мир“-какво предстои от тук нататък?-разговор на Димитър Филипов с..

публикувано на 17.12.12 в 09:51

Икономика за всеки [179]

  "ИКОНОМИКА ЗА ВСЕКИ " - рубрика на Радио Благоевград   на български език за европейската радиомрежа ЕВРАНЕТ - водещ Елеонора Тропанкова, звукорежисьор Огнян Христов,   продуцент   Росинка Проданова   Тема:   Еврофондовете – моторът на икономиката            Зелена енергия: По сигнал на производителите..

публикувано на 11.12.12 в 11:50

Европа в мен [179]

  „Европа в мен“ всяка събота от 10ч. Евранет – Европа в мен „Европа в мен“/08.12.2012г./ - първото предаване за европейската радиомрежа Евранет на Радио Благоевград на български език – автори и продуценти Донка Найденова и Димитър Филипов. “ Време за промяна в ЕС“ и награда за репортаж. Интервю на Донка Найденова със..

публикувано на 11.12.12 в 11:41