Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Грозданов: „Пирин“ гледа своята игра, но ще се ползва и от грешките на конкурентите“

След като завършиха есенния полусезон на лидерската позиция във Втора лига, футболистите на „Пирин“ сега са във ваканция. Пресаташето на  клуба Йордан Грозданов за сезона, зимната пауза и подготовка,селекцията и крайната цел - влизането в елита:

  „Оценката за играта на отбора ще даде мениджърът Уорън Фийни. В едно от последните си интервюта той изрази задоволство от това, че отборът играе задружно, със сърце, с голямо желание за победа. Доволен е от серията мачове на нашия тим без загуба, за да се изкачи на първото място в класирането.Впечатляващи са трите ни поредни победи при трите ни гостувания. Стана така, че „Пирин“ се сработи, набра скорост и заигра много силно към края на есенния дял. За съжаление,свърши сезона. Оттук нататък трябва здрава работа, за да продължим и пролетта все така силно. Знаете, че имаше и седмици, в които  почивахме заради отказали се от участие отбори. Цялата програма се обърка заради пандемията от коронавирус, много неща се промениха.

  Голямата оценка ще я дадат привържениците на „Пирин“ /Бл/ в края на сезона. Защото сега сме по средата на пътя. А голямата цел е завръщане в еfbet Лига. Отборът ще се събере на 6 януари за мед.изследвания преди началото на подготовката. На 7 януари от 11 часа на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград започва първата тренировка  за пролетния дял от шампионата. Заради европейското първенство пролетният дял от първенството на Втора лига ще започне по-рано. Може би първият ни мач-домакинството ни срещу „Хебър“, ще бъде в уикенда 13-14 февруари.

  Засега сме договорили 3 контроли - с „Царско село“ от елита, лидера в Югозападната лига „Марек“ и „Беласица“/Петрич/. Със сигурност ще имаме още 3 проверки, като едната от тях ще бъде  със  съперник от елита. Главният мениджър Уорън Фийни е категоричен, че отборът през зимната пауза ще бъде подсилен, ще има нови попъленния. За освободени играчи още нищо не мога да кажа, това ще  стане ясно може би в началото на подготовката.

  Във Втора лига един нашите конкуренти - „Кариана“, прекрати участие. “Локомотив“ /СФ/ сгреши при гостуването си на „Созопол“. Но „Пирин“ е концентриран върху подобряването на своята игра и не се интересува от своите съперници в челото на класирането. А ако те грешат, това е добре дошло за нас. Дано през пролетта  заиграем пред публика, много ни тежи, че феновете не могат да ни подкрепят, те значат много за нас.

  Искам да пожелая на привържениците на „Пирин“ да бъдат живи и здрави, да посрещнат те и техните семейства в приятна обстановка Коледните празници и да подкрепят през Новата година отбора всеотдайно,както го могат.Да бъдем единни и силни,като  юмрук!  Да бъдем накрая щастливи от очакваната добра развръзка. В края искам да добавя нещо. Чух се с моя баща, Стефан Грозданов - бивш треньор на „Пирин“. Той поздравява привържениците на „орлетата“ и чака отбора в елита!“





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Усмивка за Цецо“ – благотворителна кампания в Дупница

Сдружение „Близо до теб“- Дупница организира благотворителна кампания „Усмивка за Цецо“. Целта е набиране на средства за спешно стоматологично лечение на 28-годишния Цветан Керемидаров от Дупница, който страда от тежко психическо заболяване. Майка му е починала наскоро и младежът живее само с баща си Спартак, който се грижи изцяло за него...

публикувано на 19.09.24 в 13:20

Съседите от Северна Македония сами провокираха скандала със знамето

Последният скандал със Северна Македония беше очакван. Това беше опит, и то успешен, да се провокира обществеността в Р Северна Македония и да се внуши на западните покровители на тази държава, че едва ли не България „иска да й пречупи гръбнака“ по думите на Християн Мицкоски. Това заяви в ефира на Радио Благоевград благоевградският историк Иван..

публикувано на 19.09.24 в 11:28

Кметът Сакарев: Добринище е жив град, едно добро място за живеене

На 22 септември  Добринище празнува освен Деня на националната ни независимост, но и своя градски празник, с който преди 18 години с президентски указ е обявен за град. Празничната програма е богата и включва футболен турнир за деца, водосвет в църквата „Св. Св. Петър и Павел“, колоездене за деца, тържествено честване Деня на националната..

публикувано на 19.09.24 в 10:03

Пазарът на грозде в Благоевград: С 20-30 ст. по-високи цени от миналогодишните

Винените сортове грозде вече са на пазара, а търсенето и предлагането е голямо.  С около 20-30 стотинки са по-скъпи винените сортове грозде на пазара в Благоевград. Гроздето обаче се оказа не от Благоевградска област, тъй като тук се обрали много рано масивите. Собственикът Иван Георгиев, който продава при ЗМК, казва, че реколтата е добра –..

публикувано на 18.09.24 в 13:48

След по-малко от две десетилетия ще бъдем изправени пред недостиг на кафе

Кафето е втората най-търгувана стока в света след петрола . По официални данни за 2023/2024 година, най-големите производители на кафе са Бразилия с около 39% от световното производство, Виетнам  - 17%, Колумбия - 7%, Етиопия и Индонезия  с по 5%. Финландия е държавата, която обаче води световната класация на страните, в ĸoитo ce пиe..

публикувано на 16.09.24 в 09:51

На 17 септември в Благоевград - празник на вярата, надеждата и любовта

На 17 септември почитаме паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и на тяхната майка София. На този ден се прекланяме пред вярата, надеждата, любовта и мъдростта - добродетелите, които ни правят хора и ни крепят в трудни моменти. „ Празникът е много специален за нас българите, защото колкото да не си признаваме и колкото да се..

публикувано на 16.09.24 в 09:44

Майстор зограф вае стенописите на новия храм в Долно Драглище

На финалната права е доизграждането на храм " Св. св. Йоаким и Анна" в разложкото село Долно Драглище.  В момента се изографисват стенописите от майстора зограф и почетен реставратор Николай Чергаров . "Чергаров настоя да направи дарение от своя страна и п о-скоро той ни откри", обясни Яница Домусчиева от Сдружение "Св. св. Йоаким и Анна"...

публикувано на 13.09.24 в 19:03