Опашки пред Народния театър, билетите за спектакъла с Джон Малкович привършват

Опашки пред Народния театър, билетите за спектакъла с Джон Малкович привършват Около два часа, след като бяха пуснати в продажба билетите за спектакъла с участието на Джон Малкович, те са на привършване. Холивудският актьор ще играе на сцената на..

публикувано на 25.01.23 в 13:56

В памет на проф. Павел Герджиков

На 22 януари 2023 г. от света си отиде една от най-високо ценените и забележителни личности в българската музикална култура - проф. Павел Герджиков. Оперен певец и камерен изпълнител, режисьор и виден педагог, проф. Герджиков остави в наследство много..

публикувано на 25.01.23 в 13:10
Ингеборга Дапкунайте и Джон Малкович на сцената на театър

Пускат билетите за пиесата с Джон Малкович в Народния театър, цената им варира от 50 до 400 лв.

Билетите за трите участия на холивудския актьор Джон Малкович на сцената на Народния театър в средата на февруари ще бъдат пуснати в продажба днес. Цените са между 50 и 400 лева. Точно в 12 часа на обед на касите и в сайта на Народния театър,..

публикувано на 25.01.23 в 07:54

Носителите на музикалните награди "ММЕА 2023"

Едно от най- вълнуващите и важни събития, което ежегодно се провежда в рамките на фестивала „Евросоник“ са наградите ММЕА. Тази година официалната церемония  се проведе в Градския театър на Грьонинген, на 19-ти януари. Събитието се състоя в бекстейджа на..

публикувано на 24.01.23 в 10:16

Четири монахини и загадъчно убийство в "Светци и перверзници" в Сатирата

" Светци и перверзници" е най-новото заглавие в афиша на Сатиричния театър . Автор на пиесата е  Хосе Варлета. Йорданка Стефанова, Албена Павлова, Ана Вълчанова, Полин Лалова, Боян Арсов и Мартин Каров са актьорите, които в рамките на час и половина..

публикувано на 23.01.23 в 17:03
Павел Герджиков

Почина проф. Павел Герджиков

На 22-и януари, на 84–годишна възраст почина големият български оперен певец, режисьор и педагог проф. Павел Герджиков. Роден е на 21-и май 1938 г. в Кърджали. Прадядо му – Иван Герджиков, е депутат в Първото народно събрание на Източна Румелия...

обновено на 23.01.23 в 16:17
Никола Чалъков

Никола Чалъков: Във фентъзи творбите откривам силата на въображението, което е безкрайно

"Има тенденция фентъзи жанрът да е доста популярен сред младите читатели, те са оснвната аудитория, но не само. Мен ме спечели Толкин, когато бях на 17 години, основно ми хареса величавата история в този създаден от него свят, но и богатият му език,..

публикувано на 23.01.23 в 15:47

Изложба на Жорж Папазов в Националната художествена галерия

Мащабна експозиция в Националната галерия в София е посветена на 50-годишнината от смъртта на един от най-известните български художници Жорж Папазов . Изложбата може да се види до 19 март и включва 60 живописни творби и 23 рисунки, подредени в седем..

публикувано на 23.01.23 в 15:03
Сандра Мишкеди

Сандра Мишкеди: В Унгарския културен институт искаме да вдъхновяваме хората и да създаваме нови връзки

Тази вечер в Унгарския културен институт „Ференц Лист“ в София ще има концерт на младия пианист Ивайло Василев. Той е с вход свободен и е част от проявите, организирани тук и създаващи сериозни културни връзки между България и Унгария.  "През две..

публикувано на 23.01.23 в 12:27
Мина Милева, Иван Бърнев и Весела Казакова

Филмът "Васил" - колко неизвестна част сме от европейското уравнение?

Филмът "Васил" излиза на български екран този петък. Лентата е копродукция на Испания и България. В образа на Васил влиза Иван Бърнев, а роли във филма  имат изключително известни испански актьори. "Васил" е  един от петте филма с българско участие,..

публикувано на 23.01.23 в 12:01