Изявление на премиера след проведена среща с протестиращите миньори и енергетици - 3 октомври 2023 г.

Денков категорично отрече срещата в НС с енергетиците да е била дирижирана от Пеевски

В споразумението, подписано със синдикалните организации на протестиращите енергетици и миньори, са поети ангажименти, които не противоречат на европейските регламенти - т ова заяви премиерът Николай Денков след разговорите в парламента. Срещата..

публикувано на 03.10.23 в 19:46

Илхан Кючюк призова Австрия и Нидерландия да преосмислят позицията си за приемането ни в Шенген

Eвродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк призова Австрия и Нидерландия да преосмислят позицията си за наложеното от тях вето за приемането на България и Румъния в Шенген. Той каза това по време на дебат в Европейския парламент, посветен на корупционния..

публикувано на 03.10.23 в 19:41

ЕБВР иска да увеличи фонда си за възстановяване на Украйна до минимум 3 млрд. евро годишно

Европейската банка за възстановяване и развитие желае да удвои своя фонд за следвоенно възстановяване на Украйна до най-малко 3 милиарда евро годишно, обяви президентът на институцията Одил Рено-Басо в интервю за АФП.  Опустошената от войната..

публикувано на 03.10.23 в 19:28

Въоръжен мъж се е барикадирал в имот в санданското село Вълково

Въоръжен мъж се барикадира в жилище в санданското село Вълково и държи две жени - майка и дъщеря, като заложници. Преди това той е прострелял бащата на момичето. Цялата махала в село Вълково, където се намира къщата с барикадиралия се въоръжен мъж, е..

публикувано на 03.10.23 в 19:23

Остават затворени магистрала “Тракия" при Стара Загора и Проходът на Републиката

Остават затворени магистрала “Тракия" при Стара Загора и Проходът на Републиката, сочат данни на полицията за пътната обстановка към 18 ч. Затруднено е движението на пътя Дупница - Кюстендил в двете посоки. Обходният маршрут е през София - Радомир -..

публикувано на 03.10.23 в 19:12

Група от протестиращи в Маришкия басейн се включи в работната среща с премиера

В петия ден на блокадата на АМ "Тракия" край Стара Загора група от протестиращи в Маришкия басейн се включи в работна среща с премиера, ресорни министри и депутати в столицата. Протестиращи миньори и енергетици бяха единодушни, че ще отстояват докрай..

публикувано на 03.10.23 в 19:02
Заседание на парламентарната конституционна комисия

Остри критики към проекта за промяна в Конституцията на ГЕРБ- СДС, ПП - ДБ и ДПС

Шестчасовата дискусия в конституционната парламентарна комисия по предложения от ГЕРБ- СДС, ПП-ДБ и ДПС проект за промяна в Конституцията приключи с решение, с което на Народното събрание се предлага да го обсъди в пленарната зала на първо четене. Очаква..

публикувано на 03.10.23 в 18:45
Премиерът Денков направи изявление в НС след срещата с протестиращите миньори и енергетици - 3 октомври 2023 г.

Подписахме споразумение, заяви Николай Денков след срещата в парламента

След 7-часови преговори със синдикалните организации на енергетици и миньори премиерът Николай Денков представи споразумение, под което са се подписали почти всички формации. Една от тях е поискала време, за да го съгласува с членовете си. Денков..

публикувано на 03.10.23 в 18:30
В Толедо, архив.

В Испания октомври започна с жега и температурни рекорди

В Испания месец октомври започва с безпрецедентна жега и температурни рекорди в над 100 различни места страната. Според говорителя на Държавната метеорологична агенция Рубен дел Кампо това се очертава да бъде най-топлия октомври откакто се води..

публикувано на 03.10.23 в 18:28
Проф. Иван Желев, богослов

Проф. Иван Желев: Светската и църковната власт у нас са разделени само на книга

Богословът проф. Иван Желев  изрази мнение пред БНР, че светската и църковната власт у нас са разделени само на книга.  "Старото поколение е обвинявано, че по някакъв начин е угаждало на комунистическата власт, по същия начин виждаме и сегашното..

публикувано на 03.10.23 в 18:28