Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната (обновява се)

Работещи в "Топлофикация - Русе" организираха тази сутрин протестна акция в района на граничния пункт "Дунав мост". Преди началото на работния ден те обикаляха с личните си автомобили кръговото кръстовище в района и блокираха движението за около..

публикувано на 29.09.23 в 09:14
бежанци от Нагори Карабах, 28 септември 2023 г.

Кеворк Крикорян за Нагорни Карабах: Наблюдаваме етническо прочистване

Азербайджан провежда етническо прочистване спрямо арменския народ в Нагорни Карабах. Това заяви пред БНР Кеворк Крикорян от Общоарменския благотворителен съюз. По думите му това е един проблем, който стои повече от век на картата...

публикувано на 29.09.23 в 09:03

Близо 85 000 души са се преместили в Армения от Нагорни Карабах

Близо 85 000 души са се преместили в Армения от Нагорни Карабах, съобщи агенция Новости, като цитира властите в Ереван. Етническите арменци започнаха да се преселват, след като Азербайджан осъществи светкавична военна операция за установяване на..

публикувано на 29.09.23 в 08:57

Русия е нанесла над 80 удара в Украйна, има жертви

Русия е нанесла над 80 въздушни удара в различни райони на Украйна, и е извършила 63 обстрела със системи за залпов огън, съобщи генералният щаб на Киев.  Трима души са загинали в южния град Херсон и още двама в източната част на Донецка област. Западно от..

публикувано на 29.09.23 в 08:51

Пореден инцидент с трамвай и кола в София

Пореден инцидент с трамвай и кола в София. Двете превозни средства са се ударили на булевард "Шипченски проход" вчера в късния следобед, съобщават очевидци във Фейсбук групата "Катастрофи в София". Трамваят се е движил по линия 20. Няма..

публикувано на 29.09.23 в 08:42

Около 1700 са рисковите секции с потенциал за изборни измами

Около 1700 са рисковите секции с потенциал за някакъв вид изборна измама . Това сочат анализите на Обединението за честни избори. "Има много аномалии, които ще следим . Дължи се на избиратели, които не гласуват по съвест, на сръчни..

публикувано на 29.09.23 в 08:23

Президентът на Косово: Вучич се опитва да откъсне наши територии по модела "Крим"

Президентът на Косово Вьоса Османи обвини президентът на Сърбия Александър Вучич, че се опитва да откъсне част от територията на Косово по модела "Крим". В интервю за агенция Ройтерс османи се обърна задочно към Вучич да спре да се меси в Косово,..

публикувано на 29.09.23 в 08:00

Георги Кадиев: Или ще бъдем наказани от Брюксел, или от работниците

Протестиращите енергетици са готови за среща с властта, на която да се предоговарят сроковете за затваряне на въглищни производства. Работещите в тази индустрия настояват енергийния преход да се случи плавно и не одобряват териториалните планове за..

публикувано на 29.09.23 в 07:51

Федералната администрация на САЩ се подготвя за спиране на работата

Правителството на САЩ уведоми официално федералните служители да се подготвят за спиране на дейността им, след като в американския Конгрес не беше постигнато съгласие по отношение на финансирането. Милиони държавни служители са заплашени да спрат да..

публикувано на 29.09.23 в 07:48

Украйна беше избрана в борда на МААЕ

Украйна беше избрана за член на управителния борд на Международната агенция по атомна енергия, което засилва ролята ѝ като гарант на ядрената сигурност в региона, подчерта президентът Зеленски. Той се срещна и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг,..

публикувано на 29.09.23 в 07:44