За цената на 2 милиграма живот... Проблем с е-протоколите за лекарства на хронично болните

"За цената на 2 милиграма живот" – така започва разказът на един от малкото белодробно трансплантирани пациенти у нас за борбата да получи животоподдържащите си лекарства от Здравната каса .  Наталия Маева, която е с нов бял дроб от седем години,..

публикувано на 09.06.23 в 09:29

Специалният пратеник на ООН в Судан е обявен за персона нон грата

Специалният пратеник на ООН в Судан, германецът Фолкер Пертес, беше обявен за персона нон грата от правителството на страната, съобщи суданското външно министерство.  То е уведомило и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.  Ръководителят на..

публикувано на 09.06.23 в 09:15
Недялко Йорданов

Недялко Йорданов представя автобиографичната си книга с музикален моноспектакъл в София

Поетът и драматург Недялко Йорданов ще представи автобиографичната си книга „Житие и страдание грешнаго Недялко“ с музикален моноспектакъл тази вечер в театър „Сълза и смях“ в столицата.  Корицата на книгата.

публикувано на 09.06.23 в 08:41

Повишена опасност от пожари в Кипър заради горещото лято

Кипър започва горещия летен сезон с повишена степен на опасност от пожари и възможност за екстремни инциденти за унищожаване на околната среда, предупредиха експерти от компетентните органи. Климатичните промени се сочат като основна причина за тях...

публикувано на 09.06.23 в 08:38

Близо 1500 деца от страната на фестивал "Отворено сърце" във Велико Търново

Близо 1500 деца от цялата страна се събират във Велико Търново за ромския фестивал "Отворено сърце“. Двудневният празник на толерантността се организира за 18-и път от центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.  Във великотърновския парк..

публикувано на 09.06.23 в 08:31

15-годишен от Манчестър почина, след като се блъсна с тротинетка в линейка

Във Великобритания момче на 15 години, каращо електрическа тротинетка, е починало след се ударило в паркирала линейка при преследване от полицията. Инцидентът е станал в Салфорд, предградие на Манчестър. Тъй като на Острова вече има забрана за..

публикувано на 09.06.23 в 08:27

Фестивал "Средновековен Търновград“ съживява легендата за цар Ивайло

Легендата за цар Ивайло, наричан „смелото сърце“ на средновековна България, се завръща в крепостта Царевец във Велико Търново с осмото издание на Международния фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“. 170 реконструктори на..

публикувано на 09.06.23 в 08:10
Даниел Смилов

Даниел Смилов: Стратегията за изтикване на Пеевски напред е неработеща. ГЕРБ действат по-разумно, като се пооттеглят

"Два плана има това избиране. От една страна зависи от ДПС какви хора излъчват в различни комисии. Ясно е, че без техните гласове никаква конституционна поправка не може да мине. Те имат известна възможност да влияят на тези процеси. Другото е, че..

публикувано на 09.06.23 в 08:06
Доналд Тръмп

Тръмп: Администрацията на Байдън информира адвокатите ми, че съм обвинен

Бившият президент на Съединените щати и кандидат за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви в социалната си мрежа "Трут сошъл", че администрацията на президента Джо Байдън е информирала адвокатите му, че е обвинен, предадоха..

публикувано на 09.06.23 в 08:00
Риши Сунак и Джо Байдън постигнаха споразумението по време на визитата на британския премиер във Вашингтон

Британските фирми получатват достъп до американско “зелено” финансиране

Британските фирми могат да получат достъп до американско “зелено” финансиране за милиарди съгласно нови планове, обявени от Риши Сунак и Джо Байдън. Това стана по време на посещението във Вашингтон на британския премиер. Така наречената..

публикувано на 09.06.23 в 07:54