Антоанета Николова

Антоанета Николова: Европейската тематика се интерпретира по избор и се използва удобно

За европейските ни партньори е ясно, че България заема позиция на руски троянски кон . Това заяви пред БНР Александър Малинов, магистър по източноевропейски изследвания в Университета в Амстердам. Той обясни  пред БНР,  че споразумението за обща..

публикувано на 28.03.23 в 12:05

Защо се прави единна европейска фармакологична концепция?

През 2020 г. Европейската комисия публикува т.нар. фармацевтична стратегия на ЕС. В резултат на тази стратегия все още се подготвя новата законодателна рамка , реформата на фармацевтичното законодателство в Европейския съюз. Това обясни за..

публикувано на 28.03.23 в 12:02
ОУ „Братя Миладинови“ в кв. „Надежда“ на Сливен

Всички учебни заведения в Сливен са евакуирани след заплахи за бомби

Всички учебни заведения в Сливен са евакуирани, след като на електронната си поща са получили заплахи за бомби. Учениците бяха изведени от учебните сгради, а родителите извикани да ги приберат. В тази връзка община Сливен обяви 28 март за неучебен..

публикувано на 28.03.23 в 11:55

Шофьори на линейки протестират с искане за по-високи заплати

Шофьори на линейки от различни населени места се събраха на протест пред здравното министерство с искане за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд. В протеста участват и шофьори от Спешна помощ от София, от Белоградчик и други..

публикувано на 28.03.23 в 11:48

Издирваната от Русия за финансови престъпления Галина Марчукова излиза от ареста

Издирваната от Русия за финансови престъпления Галина Марчукова излиза от ареста. Софийският апелативен съд замени задържането й под стража с "домашен арест", който ще бъде контролиран с електронна гривна. Наложена й беше и забрана да..

публикувано на 28.03.23 в 11:44

Споразумение в ЕС за разполагане на зарядни устройства за автомобили с алтернативно гориво

До 2026 г. най-малко на всеки 60 километра в ЕС трябва да има зарядни устройства с полезна мощност поне 400 киловата за автомобили с алтернативно гориво. Това гласи временно споразумение, постигнато снощи между Европейския парламент и шведското..

публикувано на 28.03.23 в 11:30

Сигнали за щети от силния вятър, няма данни за пострадали хора

Силен пулсиращ вятър с посока запад-северозапад достигаш до 86 км/ч повали дърво на централна улица в Русе . От Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав е обявено щормово предупреждение още сутринта по радиоканалите към пристанищата, Морска..

публикувано на 28.03.23 в 11:28

В Гърция изплащат бонуси към пенсии и заплати за Великден

В Гърция изплащат бонуси към пенсии и заплати за Великден. Гърците ще ограничат пътуванията за празниците поради покачване на цената на бензина. Един милион и сто хиляди пенсионери получават допълнително този месец от 200 до 300 евро бонус,..

публикувано на 28.03.23 в 11:19

Бомбена заплаха и в УНСС

Бомбена заплаха е получена и в Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от учебното заведение. По нареждане на МВР се налага незабавна евакуация. Университетът ще бъде затворен до края на деня. Отменят се всички учебни..

публикувано на 28.03.23 в 11:10

Андрей Ковачев: Важно е да се знае кой финансира политическите реклами и произходът на средствата

Политическата реклама  може да въздейства върху възприятията на гражданите. Затова правилата, които я регулират, са от ключово значение за гарантирането на основните им права. Традиционните регулации обаче могат да се окажат неефективни в онлайн..

публикувано на 28.03.23 в 11:06