Остават ограниченията по магистралите "Тракия" и "Струма" и през Прохода на Републиката

Продължават ограниченията в движението по магистралите "Тракия" и "Струма", както и през Прохода на Републиката.  Товарните автомобили, пътуващи от граничния пункт "Капитан Андреево" в посока Русе - Дунав мост или обратно, се пренасочват по пътя Харманли..

публикувано на 04.10.23 в 13:41

Депутатите в спор за споразумението с енергетиците

Със спорове в пленарната зала депутатите разглеждат проекторешението за одобряване на споразумение между министър-председателя, представители на правителството, депутати и представители на синдикалните организации в сектора "Енергетика"...

публикувано на 04.10.23 в 13:23
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов настоя за реакция по случая със задържания в Гърция българин

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов настоя за реакция на българското Министерство на правосъдието по случай с българин, задържан в Гърция преди година, по искане на американски прокурор.  Българинът е заподозрян за продажба на забранени части на..

публикувано на 04.10.23 в 13:22

Близо 600 млн. лева за ремонт на детски градини, училища и студентски общежития

За ремонт на детски градини, училища и студентски общежития са предвидени близо 600 милиона лева за следващите три години. Одобрената от правителството сума е разпределена по три програми. Първата е за изграждане и реконструкция на детски ясли,..

публикувано на 04.10.23 в 13:08
Министърът на енергетиката Румен Радев.

Министър Радев за споразумението с енергетиците: Трудно, но все пак е изпълнимо

Точките в споразумението между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено вчера, и което Народното събрание ще гласува днес, са трудни за..

публикувано на 04.10.23 в 13:07
Харалан Александров

Харалан Александров: На нас просто ни съобщиха, че трябва да приемем светлите цели на ЕС

Социалният антрополог  Харалан Александров обясни пред БНР, че проблемите, които предизвикаха протести в енергетиката, са дълбоки.  " Тази криза можеше да бъде избегната, ако хората от предишното правителство, които са изработили тези планове,..

публикувано на 04.10.23 в 13:03

Откриването на квантовите точки донесе Нобел за химия

Учените Мунги Бавенди, Луис Брус и Алексей Екимов печелят тазгодишният Нобел за химия за "откриването и синтеза на квантовите точки", предаде Ройтерс.  Наночастици и квантови точки се използват при LED светлини и при телевизионни екрани и може да..

публикувано на 04.10.23 в 13:01
Кристиан Вигенин в НС.

От БСП искат оттегляне на проекторешението по споразумението за енергетиката

От "БСП за България" настояват вносителите да оттеглят предложението си за проекта на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации..

публикувано на 04.10.23 в 12:48

Продължава блокадата на АМ "Тракия" край Стара Загора

Шести ден продължава блокадата на автомагистрала "Тракия" край Стара Загора и няма индикации, че протестът на миньорите там ще бъде подкрепен. Синдикалните председатели на КНСБ и КТ "Подкрепа" в минния сектор, които също участваха вчера в..

публикувано на 04.10.23 в 12:44
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава брифинг в сградата на Народното събрание - 4 октомври 2023 г.

Борисов: Ще подкрепя споразумението с енергетиците и миньорите

"Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, но и днес заявявам, че ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейската комисия".  Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 04.10.23 в 12:28