Димитър Стоянов, служебен министър на отбраната

Димитър Стоянов: Няма да изпращаме военен контингент в Украйна

България няма да изпраща военен контингент в Украйна , заяви в Националния военен университет във Велико Търново министърът на отбраната Димитър Стоянов. " Български войник няма да стъпи там, докато служебното правителство е на власт..

публикувано на 28.03.23 в 13:51

В Габрово силният вятър свали изолацията на сграда на централния площад "1 май"

В Габрово силният вятър откърти изолацията на една от сградите на централния площад "1 май". Кооперацията, в която се помещават няколко офиса, е до централния кооперативен пазар на града и в непосредствена близост до нея има търговски обект. За щастие..

публикувано на 28.03.23 в 13:50

Шишков: По искане на прокуратурата започват обстойни проверки по трасето на АМ "Хемус"

По искане на прокуратурата   започват обстойни проверки по трасето на автомагистрала "Хемус". Това заяви в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който  инспектира на място започналите вчера дейности по..

публикувано на 28.03.23 в 13:22
Сигнали за бомби изпразниха в понеделник, 27 март, бургаски училища.

Нови имейли със заплахи за бомби са получени и днес в училища в цялата страна

Нови имейли със заплахи за поставени взривни устройства са получени и днес в училища в цялата страна. От МВР уточниха, че през днешния ден такива имейли са получени в училища в София и Плевен. По-рано днес пък сигнал за бомба беше подаден..

обновено на 28.03.23 в 13:06
Проф. Сашо Пенов, служебен министър на образованието.

МОН е в непрекъснат контакт с МВР по повод бомбените заплахи в редица училища в страната

Министерството на образованието и науката е в непрекъснат контакт с Министерството на вътрешните работи, каза просветният министър проф. Сашо Пенов по повод заплахите за заложени бомби в български училища. Според него, учителите и директорите са..

публикувано на 28.03.23 в 13:04

Парламентарни избори в Гърция на 21 май

Редовните парламентарни избори в Гърция ще се проведат на 21 май, съобщи гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Проучванията на социолозите прогнозират коалиционен кабинет от няколко партии.  В извънредно обръщение към нацията премиерът Кириакос..

публикувано на 28.03.23 в 12:55

Димитър Ганев: Политическата криза няма да бъде решена на тези избори

"Това, което изглежда от днес най-вероятно, е, че политическата криза няма да бъде решена на тези избори".  С тази констатация започна анализа си пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд" и уточни, че няма сериозни..

публикувано на 28.03.23 в 12:45
Пенчо Маркишки

Наблюдаваме явлението Парад на планетите

Още малко остава от едно космическо явление , което наблюдавано от нашата планета Зем я, изглежда като Парад на планетите . При него наведнъж се подреждат пет планети от Слънчевата система. Юпитер, Меркурий, Венера, Уран и Марс са в една..

публикувано на 28.03.23 в 12:42
Кръгла маса

МОН ще предложи промени в учебните програми

Министерството на образованието и науката ще предложи промени в учебните програми. Резултатите от техния анализ, който започна през миналата година, предстои да бъдат оповестени, а промените ще бъдат обнародвани за обществено обсъждане. Това..

публикувано на 28.03.23 в 12:11

Водеща версия за бомбените заплахи: хибридни атаки, свързани с Русия

Водещата версия за имейлите със заплахи за взривни устройства в училища е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия. Това заяви в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му заплахите не са..

публикувано на 28.03.23 в 12:09