Заседание на областната комисия за възстановяване и подпомагане във Велико Търново

Близо 1 млн. лева са нужни за укрепване на свлачищата във Велико Търново

Областната комисия за възстановяване и подпомагане във Велико Търново одобри девет предложения за неотложно укрепване на свлачища и почистване на речни корита. Нужното за тях финансиране от близо 4 милиона лева се очаква от държавата по линия на..

публикувано на 28.03.23 в 16:47

УНСС ще възобнови занятия в 8 часа в сряда

Университетът за национално и световно стопанство възобновява учебните си занятия и административната си дейност в 8 часа утре. По-рано от УНСС съобщиха, че там е получена бомбена заплаха.. По нареждане на МВР се наложи незабавна евакуация, а..

публикувано на 28.03.23 в 16:31
Началникът на районното полицейско управление в Тутракан главен инспектор Даниел Костадинов

Специализирана полицейска акция в Силистренско

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Силистренска област. Образувано е до момента едно досъдебно производство и са започнати проверки по 14 заявителски материала за престъпления свързани с незаконен дърводобив. 50 кубика..

публикувано на 28.03.23 в 16:10
Британският държавен секретар за Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис.

Нивото на заплаха от тероризъм в Северна Ирландия бе повишено от "значително" на "сериозно"

Нивото на заплаха от тероризъм в Северна Ирландия бе повишено от "значително" на "сериозно" по съвет на британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5. Мярката бе обявена от министъра за Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис въз основа на преценката на..

публикувано на 28.03.23 в 16:02
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов (вдясно) и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов

МО подготвя промени в статута на курсантите като военнослужещи

Министерството на отбраната разработва нормативни промени, които да регламентират особения статут на курсантите като военнослужещи. Това е един от начините, заедно с повишаване на заплащането, да бъде решен кадровият проблем в армията. Това съобщи..

публикувано на 28.03.23 в 16:01

Украйна е получила от Германия танкове и бойни машини на пехотата

Украйна се стреми да изтощи и да нанесе тежки загуби на руските сили, опитващи се да превземат малкия град Бахмут. Това заяви началникът на Сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски, цитиран от "Ройтерс". "Русия продължава да е..

публикувано на 28.03.23 в 15:35

Още четири дни може да се плащат данъци с 5% отстъпка

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне, припомнят от Националната агенция за приходите. Право на тази отстъпка имат данъкоплатците, които платят задълженията си към хазната до края на..

публикувано на 28.03.23 в 15:18

В Пловдив мъж пострада от паднало дърво

Мъж пострада от паднало заради силния вятър дърво на ул. "Петър Шилев" в Пловдив. Той е на 66 години и се е движел по тротоара, когато върху него се стоварва доста голямо дърво и го затиска.  Наложило се е екипите на Спешна помощ да извадят човека, който..

публикувано на 28.03.23 в 15:17

Станимир Димитров разказва "Монолозите на старата тетрадка"

" Времена за лесна българска поезия не е имало никога . Не е било лесно нито на Ботев, нито на Гео Милев, нито на Вапцаров, на Смирненски. Говорим за истинска поезия, не за лакейска поезия. Истинската поезия е тази, която казва истината". Това каза..

публикувано на 28.03.23 в 15:14
Новият испански министър на здравеопазването Хосе Мануел Миньонес (на преден план) полага клетва в присъствието на крал Фелипе VI

Новите министри в испанското правителство встъпиха в длъжност

Новите министри в испанското правителство на Педро Санчес встъпиха в длъжност. Пред Крал Фелипе VI и в присъствието на премиера те са заклеха да изпълняват безкористно своите задължения. Без да променят нито дума от предварително подготвения текст за..

публикувано на 28.03.23 в 15:14