Десислава Атанасова в НС.

Десислава Атанасова: ГЕРБ стриктно ще следи дали споразумението в енергетиката се изпълнява

В кулоарите на парламента представители на партиите, които подкрепят правителството, коментираха приетото в пленарната зала споразумение между премиера, народни представители и представители на синдикалните в сектор "Енергетика".  С гласовете на..

публикувано на 04.10.23 в 17:15
Премиерът на Великобритания Риши Сунак говори пред конгреса на Консервативната партия - Манчестър, 4 октомври 2023

Речта на Сунак пред конгреса на торите - от Украйна през инфлацията до миграцията

"Ние ще дадем на страната това, от което толкова много се нуждае: правителство, готово да взема дългосрочни решения, за да можем да изградим по-светло бъдеще – за всички", с тези думи британският премиер и лидер на торите Риши Сунак завърши речта си..

публикувано на 04.10.23 в 17:13

Испанската морска спасителна служба спаси 521 мигранти

Морската спасителна служба спаси 521 мигранти, пристигнали с четири лодки в рамките на един ден на канарския остров - Ел Йеро. В една от тях е имало 280 мъже, жени и деца, което е своеобразен рекорд.  От 1994 година, откакто започна т.нар. Канарски..

публикувано на 04.10.23 в 17:06

Мартин Владимиров: Цената на тока от въглища е 6 пъти над тази от "Козлодуй" и 2 пъти над пазарната

Договореностите на правителството с протестиращите енергетици и миньори противоречат на европейските регламенти и са неизпълними. Това каза пред БНР Мартин Владимиров, директор на програма "Енергетика и климат" към Центъра за изследване на..

публикувано на 04.10.23 в 17:01
Александър Димитров

Александър Димитров: Проблемите в енергетиката периодично ще излизат на дневен ред

Главен асистент Александър Димитров от УНСС прогнозира, че проблемите в енергетиката периодично ще излизат на дневен ред.  "Стигна се до споразумение, в което много от нещата са под условие. Този въпрос продължава да е нерешен . По-скоро е..

публикувано на 04.10.23 в 16:42

Съдът ще решава за обезщетението за близките на убитата от кучета жена в Д. Оряховица

Обезщетение от 500 000 лева поискаха близките на разкъсаната от кучета санитарка от общинската болница в Горна Оряховица. След като не беше постигнато извънсъдебно споразумение за сумата, адвокатите на роднините на починалата предявиха иска си в съда,..

публикувано на 04.10.23 в 16:31

Петима души са задържани за участие в организирана група за трафик на мигранти

Петима криминално проявени са задържани за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. Те са  превозвали чужденците с наети коли, за да заобиколят законовото нововъведение, че автомобили, използвани за превоз на бежанци, се отнемат в полза..

публикувано на 04.10.23 в 16:24

Страните от ЕС постигнаха съгласие по пакта за миграцията

Посланиците на страните членки постигнаха съгласие по регламента за кризисния механизъм и форсмажорните обстоятелства по пакта за миграцията и убежището. С новия закон се създава рамка, която ще позволи на страните членки да решават кризисни..

публикувано на 04.10.23 в 16:12

Вдигат блокадата на магистрала "Струма" край Дупница

Протестиращите енергетици и миньори от Бобов дол и Перник вдигнаха блокадата на АМ "Струма" при Дупница и се обявиха за победители. С нескрита радост, овации и викове "Победа" протестиралите 6 дни на АМ "Струма" и по пътя Кюстендил-Дупница енергетици..

публикувано на 04.10.23 в 16:04

Денков няма да иска оставката на министъра на енергетиката Румен Радев

Премиерът Николай Денков заяви, че няма да иска оставката на министъра на енергетиката Румен Радев за думите му, че споразумението с енергетиците е трудно, но изпълнимо.  По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски заявиха, че ще..

публикувано на 04.10.23 в 15:57