АЕЦ

Преговори за зона за сигурност около Запорожката АЕЦ

Преговорите за създаване на зона за сигурност около Запорожката атомна електроцентрала в Украйна не са "без напредък". Оценката е на генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, който е в Украйна. В Запорожката..

публикувано на 28.03.23 в 18:44
Снимката е илюстративна

МВР: 102 са получените до момента имейли с бомбени заплахи в училища у нас

Втори ден стотици училища в цялата страна получават имейли със заплахи за взривни устройства. Водещата версия на българските служби е, че става дума за атака от хакерски групи свързани с Руската федерация. На различни места в страната занятията са..

публикувано на 28.03.23 в 18:19
Димитър Маринов

Димитър Маринов: НЗОК е предложила промени за рецептите с лекарства, които не зачитат правата на пациентите

НЗОК е предложила промени за рецептите с лекарства, които може навредят на пациентите . Ще подпише ли Българският фармацевтичен съюз новия договор с НЗОК Да отпадне правото на пациента да получи само част от предписаните по Здравна каса..

обновено на 28.03.23 в 17:58

Петима отличени служители на полицията в Кюстендил получиха пистолети от Вътрешното министерство

Петима отличени служители на Областната дирекция в Кюстендил получиха пистолети "Валтер". Връчи им ги  заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев. Пистолетите бяха връчени на криминалистите Филип Христов и Филип Велев, както и на..

публикувано на 28.03.23 в 17:47
Николай Радулов

Проф. Николай Радулов: Практическа причина за бомбените заплахи са изборите

" Практическа причина за бомбените заплахи през последните два дни са предстоящите избори . Много избирателни секции са в училищата. Една заплаха, макар и неосъществена, отнема голям ресурс на МВР, което в момента се е посветило на осигуряването на..

публикувано на 28.03.23 в 17:37

Дело срещу гадателка в Смолян не тръгна, защото е в неизвестност

Състав на Районния съд в Смолян не даде ход на насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу представящата се за гадателка Елена Петрова. Обявената за общодържавно издирване гадателка не се яви в съдебната зала.  Обвинението е за..

публикувано на 28.03.23 в 17:29
Снимката е илюстративна, архив: На пътя София - Варна в района на Микре често стават катастрофи.

В инвестиционната програма на АПИ за 2023-та: Основен ремонт на пътя София – Варна в района на с. Микре

Агенция "Пътна инфраструктура" е заложила в инвестиционната си програма за тази година основен ремонт на пътя София – Варна, в района на ловешкото село Микре, където има концентрация на пътнотранспортни произшествия. Това става ясно от писмо изпратено от..

публикувано на 28.03.23 в 17:22

Смениха спешно и безплатно над 200 лични карти в дупнишкото с. Баланово

Над 200 лични карти на жители в дупнишкото с.Баланово са сменени спешно и безплатно, за да могат желаещите да могат да гласуват на 2 април, каза за БНР кметът на селото Явор Митов. В Баланово всички трябва да сменят личната си карта, след като по..

публикувано на 28.03.23 в 17:01
Министърът на туризма Илин Димитров и заместник-министър Ирена Георгиева представиха идеен проект за задължителен Туристически гаранционен фонд

Министерството на туризма представи идеен проект на задължителен гаранционен фонд

Министерството на туризма представи за първи път идеен проект на задължителен Туристически гаранционен фонд. Той ще обезщетява пътуващите в случаите на неизпълнение на поетите ангажименти от страна на туроператори и да обезпечава отговорността на..

публикувано на 28.03.23 в 17:01
КПКОНПИ

ВАС е потвърдил за конфликт на интереси при общински съветници от Хисаря, Каварна и Сандански

Постановени от КПКОНПИ решения, с които са установени конфликти на интереси за лица на висши публични длъжности, бяха потвърдени от Върховния административен съд (ВАС), съобщиха от Комисията. По отношение на общинския съветник от гр. Хисаря Бойко..

публикувано на 28.03.23 в 17:00