Имат ли алтернативи Джо Байдън и Доналд Тръмп преди изборите догодина

Медийното внимание по отношение на президентските избори в САЩ догодина е насочено предимно към Джо Байдън и Доналд Тръмп. Независимо дали някой от тях двамата бъде избран, заради възрастта им, вероятни техни алтернативи или заместници са..

публикувано на 10.12.23 в 14:00

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Триумфалната арка и куцият паметник

Умни ли са децата ни, или не са чак толкова умни като нас? Страхотни полемики се развихриха по този въпрос след огласяването на резултатите от PISA. Вайкането и неграмотните клетви срещу неграмотността достигнаха бедствени размери, някой трябва да..

публикувано на 10.12.23 в 13:52
Сръбският президент Александър Вучич (вдясно) и българският държавен глава Румен Радав проведоха среща в Ниш - 10 декември 2023 г.

Президентите Радев и Вучич обсъдиха проблемите на българското национално малцинство в Сърбия

Президентът Румен Радев обсъди със сръбския си колега Александър Вучич  проблемите на българското национално малцинство в западната ни съседка. Това е залогът за успешния път на Сърбия към Европейския съюз:   "Ще продължат усилията от сръбска страна..

публикувано на 10.12.23 в 13:31
На церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка България-Сърбия в гр. Ниш. На снимката отляво надясно: президентът на Азербайджан Илхам Алиев, на   България - Румен Радев и на Сърбия Александър Вучич. На втори план вдясно - посланикът на ЕС съюз в Белград Емануеле Джауфре.

Трима президенти дадоха старта на газовата връзка между България и Сърбия

Президентите на България, Сърбия и Азербайджан -   Румен Радев, Александър Вучич и Илхам Алиев,  дадоха  начало на експлоатацията на газова връзка между България и Сърбия. Интерконекторът започва работа днес и по тръбата ще бъдат пренесени първите..

публикувано на 10.12.23 в 13:20

Зеленски направи спирка в Кабо Верде напът за Аржентина

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с министър-председателя на Кабо Верде Улисис Корея е Силва, където пристигна напът за визита в Аржентина, предаде БТА. Зеленски благодари на африканската държава за подкрепата ѝ за украинския износ на..

публикувано на 10.12.23 в 13:16

84 случая на остри заразни заболявания регистрира в Монтана за седмица

84 случая на остри заразни заболявания регистрира хигиенната инспекция в Монтана за седмица. 24 са новите случаите на Covid-19 45 са случаите на дихателни инфекции. За поредна седмица отново най-много са регистрираните болни с варицела, този..

публикувано на 10.12.23 в 13:12
Президентът Румен Радев.

Президентът за НС: Рекордно ниско гражданско представителство, още по-ниско обществено доверие

Парламентът не трябва да оставя впечатление, че Конституцията се използва като оправдание за необходимостта от съществуването на управляващата коалиция. Така президентът Румен Радев коментира промените в основния закон, които в петък бяха одобрени на..

публикувано на 10.12.23 в 12:45

75 години от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека

Талибаните трябва да приемат и спазват задълженията си по отношение на човешките права в Афганистан, заяви днес мисията на ООН в страната, в Деня на правата на човека и във връзка със 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на..

публикувано на 10.12.23 в 12:43
Виктор Стоянов

Виктор Стоянов: Имаме амбиция за дългосрочен план за решаване на проблемите в сектор "Култура"

Ножицата се отваря прекалено много. Заплатите в сферата на културата са на санитарния минимум, а това демотивира и разрушава целия сектор . Това каза пред БНР заместник-министърът на културата Виктор Стоянов и добави, че в областта на музеите и..

публикувано на 10.12.23 в 12:29