Община Рила закупи 7 паравана от чужбина за изборите на 2 април

Община-Рила закупи от чужбина 7 паравана - за всяка от секциите, за изборите на 2 април, казаха от администрацията. Всеки един от тях струва по 79 лева, платени са по фактура. В общината машинно ще се грасува само в града, в 5 села - само с хартия,..

публикувано на 28.03.23 в 14:59

Османи: Откриването на клубове с провокативни имена навреди на усилията за интеграция на българската общност в РСМ

Османи: Откриването на клубове с провокативни имена навреди на усилията за интеграция на българската общност в РСМ „С българската общност в Северна Македония трябва да има постоянна комуникация, за да им се обясни, че акцията с откриване на..

публикувано на 28.03.23 в 14:44
Петер Стано - говорител на Европейската служба за външна дейност.

Петер Стано: Всички решения на ЕС за подкрепа на Украйна са взети единодушно

Всички решения за подкрепа на Украйна - хуманитарни, икономически, граждански и военни са взети с единодушно решение от страните членки на ЕС. Това подчерта говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано в отговор на въпроси,..

публикувано на 28.03.23 в 14:25

МЕУ до ЦИК: Дефектирали устройства за излъчване и наблюдение при броенето на вота ще се заменят

Министерството на електронното управление уведоми с писмо ЦИК, че е създадена организация за тестване и подмяна на дефектирали устройства за излъчване и видеозаснемане при броенето на резултатите от вота. Подмяна на неработещи смартфони ще може да се..

публикувано на 28.03.23 в 14:24

ЦИК: Параваните да осигуряват тайната на вота, членовете на СИК да не са зад гърба на гласуващия

Членове на ЦИК спориха как да се разполагат параваните в избирателните секции и дали членовете на СИК трябва да имат видимост към гърба на гласуващия зад преградата. Секретарят на Централната избирателна комисия Севинч Солакова цитира разпоредбите на..

публикувано на 28.03.23 в 14:20
Еленко Божков

България ще подпише споразумения със САЩ и Франция за изграждане на 4 ядрени блока на площадките в Козлодуй и Белене

Предстои окончателното подписване с американската компания "Уестингхаус" на инженерингов договор за изграждането на два блока на площадката на АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи служебният заместник-министър на енергетиката Еленко Божков: „По същия..

публикувано на 28.03.23 в 14:11

"Амнести интернешънъл": Ситуацията със свободата на медиите в България продължава да се влошава

Ситуацията със свободата на медиите в България продължава да се влошава, а журналисти стават обект на заплахи, сплашване и съдебен произвол. Това посочва международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл" в годишния си доклад за състоянието на..

публикувано на 28.03.23 в 14:09

Весела Райчинова: Противоречията в Израел са много сериозни, огнището е със силен пламък

" Политическите кръгове в Израел реагираха различно на решението на израелския премиер Бенямин Нетаняху да отложи обсъждането на спорната съдебна реформа за следващата парламентарна сесия. Част от опозицията приветства това и изрази готовност за..

публикувано на 28.03.23 в 14:04

Прокуратурата започва разследване за тероризъм заради бомбените заплахи

Прокуратурата започва разследване за тероризъм. От държавното обвинение съобщиха, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала по медийни публикации за заплахите за бомбени атаки срещу български училища.  Образуваното досъдебно производство е..

публикувано на 28.03.23 в 13:56
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: Инициатори за промяна на световния ред бяха САЩ и съюзниците им

Инициатори за промяна на световния ред бяха САЩ и съюзниците им.  Когато Съединените щати навлязоха в период на еднолична хегемония в света и дотогавашната система не ги устройваше, поскаха да бъде променен досегашният международен ред, установен с..

публикувано на 28.03.23 в 13:53