Духовници и миряни от Сливенска епархия излязоха на протест

Горан Благоев: Тази година може да се наложи да избираме нов патриарх. Борбата е кое лоби ще надделее

Свещеници и миряни обявиха, че ще стигнат дори до София, но ще отстояват правото и светостта на избора.  Събралите се коментираха, че те не са "народна тълпа“ и че в избора на митрополит свещеници и миряни гласуват заедно от 150 години - от..

публикувано на 26.02.24 в 15:44
Пламен Димитров

Синдикатите настояват за промени в трудовото законодателство

Синдикатите настояха за промени в трудовото законодателство през следващите четири години в условията на цифровизацията и променящите се условия на работа. По време на дискусия, която представи европейски проект за подпомагане на фирмите и..

публикувано на 26.02.24 в 15:40
Депутатът от

Цончо Ганев призова законопроектът за ветрогенератори в Черно море да бъде отхвърлен

Депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев призова още тази седмица законопроектът за строежа на ветрогенератори в Черно море за бъде внесен в НС за обсъждане на второ четене и отхвърлен. Той подчерта, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е заявил във Варна,..

публикувано на 26.02.24 в 14:52
На снимката (отляво на дясно) : народните представители от ПП

"Възраждане" е против изграждането на база на НАТО край Ямбол

Партия "Възраждане" е против изграждането на база на НАТО във войсковия район "Кабиле" край Ямбол. Това заяви депутатът от района Никола Димитров и обяви, че ще подкрепят евентуалното провеждане на местен референдум. Министерството на..

публикувано на 26.02.24 в 14:42

Предстои да бъде обсъдено дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна

Днес проведохме продуктивни и конкретни преговори с българския премиер Николай Денков, съобщи във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски. Премиерът Денков е на посещение в Киев. Премиерът Денков и украинският му колега почетоха в..

публикувано на 26.02.24 в 14:41

Деца от детските градини украсяват Силистра с мартеници

Настроение в бяло и червено завладява Силистра. Малчугани от детските градини вече украсяват дръвчета на градския площад с мартеници изработени от тях с помощта на родители и учители. Момчета и момичета от Ученическия парламент на 29 февруари ще..

публикувано на 26.02.24 в 14:36
Жена полага цветя в памет на Алексей Навални пред мемориал в Санкт Петербург, 18 февруари 2024 г.

Навални е починал малко преди да бъде освободен, твърди негова сътрудничка

Руският опозиционер Алексей Навални е починал малко преди да бъде освободен в рамките на размяна на затворници. Това твърди неговата сътрудничка Мария Певчик чрез изявление в YouTube.  Според нея споразумението е включвало Навални и двама..

публикувано на 26.02.24 в 14:18
Председателите на парламентите на България Росен Желязков и на Албания Линдита Никола

До една година ще има редовна въздушна линия между България и Албания

България подкрепя стремежа на Албания да стане член на ЕС е готова да окаже ѝ експертна помощ, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е на посещение в Тирана.  Председателят на НС Росен Желязков е на визита в Албания По..

публикувано на 26.02.24 в 14:16

Заплатите в градския транспорт в София ще бъдат увеличени с 15%, синдикатите настояват за 30%

Основните заплати на работещите в столичния градски транспорт ще бъдат увеличени с 15 процента от 1 март. Това съобщи за Българското национално радио председателят на транспортната федерация на КНСБ Александър Шопов. Намерени са средства за..

публикувано на 26.02.24 в 14:04
Емил Радев

България е единствената държава от ЕС, в която няма разположена европейска агенция

Във Франкфурт ще бъде разположена новата Агенция за борба с прането на пари. Това решиха Европейският съвет и държавите членки. Кандидатствали са девет страни, но България не е сред тях. Очаква се новият орган на ЕС да заработи в средата на..

публикувано на 26.02.24 в 13:59