Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуйте България – на 9 езика от Радио България

На уеб сайта на Българското национално радио – www.bnr.bg, вече може да бъде чута звуковата информационна програма „България днес“ на: английски, немски, френски, испански, руски, сръбски, гръцки, албански и турски език, от „Радио България“.

БНР възобновява програмите си на чужди езици след пауза от 5 години. Промяната съвпада с 85-ата годишнина от първите излъчвания за чужбина, която „Радио България“ отбелязва през 2021 г.

Новата информационна програма на „Радио България“ обобщава най-важните новини от и за България, следи Covid ситуацията, представя интересни туристически дестинации, запознава с бита, културата и историята на страната. Всеки блок завършва с рубриката „Песен на деня“, която дава възможност на многобройната аудитория на „Радио България“ по целия свят да чуе актуални български поп и рок хитове, фолклорни шедьоври, класически и джаз произведения…

Стартът на чуждоезиковите програми е част от кампанията на БНР „Чуй България“ – за представяне и популяризиране на страната ни сред чуждите граждани, интересуващи се от бизнес, обучение или туризъм у нас.

„България днес“ може да се слуша от всяко мобилно устройство, през уеб сайта на БНР, достъпен на адрес: www.bnr.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00