Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Байков потапя зрителите в ново филмово приключение

Снимка: личен архив

Младата звезда на дублажа у нас, актьорът Петър Байков предизвика сам себе си, впускайки се в работа по екранизацията на романа на английския писател Джон Бъниан „Напредъкът на поклонника“.  Една от най-популярните истории на всички времена, която звучи изключително актуално именно днес, оживява по уникален начин чрез анимацията и множеството гласови актьорски превъплъщения на Петър. 

Сюжетът: За да спаси семейството си и жителите на своя град от предстояща война и разруха, Християн е принуден да избяга и да тръгне сам на дълго и  опасно пътешествие към тайнствено царство, което е изпълнено с ценни уроци, които научаваме неусетно.

Продукцията е американско-български пълнометражен анимационен филм. В проекта Петър Байков влиза освен с цялата си работа като актьор по дублажа, като изиграва всички роли с различни гласове, но и като режисьор, и продуцент. Заглавието на лентата, която излиза на екран на 8 април, е „Пътешественикът: с гласа на Петър Байков“.

„Когато американските продуценти се свързаха с мен за озвучаването на филма почувствах, че това е моя мисия, защото посланието, което носи той, е много силно – да бъдем духовни и по-вдъхновени от живота. Филмът за мен е път към доброто“ – признава Байков в интервю за БНР „Хр.Ботев“ Пътешественикът: с гласа на Петър Байков

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златимир Коларов – лекарят с душа на артист

Някои хора в живота се задоволяват с едно начинание, но не и този човек. Лекар ревматолог, сценарист, писател, професор Златимир Коларов е доказателство, че човек има ли желание, може да успява във всичко. Желанието да стане лекар бе просто..

публикувано на 13.12.23 в 10:40

Веска Чернева и нейните хартиени снежинки

Щом запрехвърча първият сняг, Веска Чернева се залавя да твори своята бяла приказка. С помощта на най-обикновена ножичка и хартия тя е изработила над 5300 изящни снежинки – постижение, ненадминато в целия свят. Всъщност, животът ѝ винаги е бил..

публикувано на 05.12.23 в 12:50

Най-красивата омъжена европейка е българка

През миналата година тя спечели наградата в националния конкурс "Мисис България Интернешънъл", а преди дни бе обявена за най-красивата омъжена европейка. Манита Вартан отнесе титлата "Мисис Европа 2023" на престижния конкурс в Истанбул. Нашата..

публикувано на 01.12.23 в 11:35