Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационни дни за трудовите права на българите в Кипър

Снимка: mfa.bg

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Никозия организира информационни дни за българската общност в Кипър. Те ще се проведат на 12 октомври в столицата Никозия и на 14 октомври в град Ларнака. По време на срещите сънародниците ни ще получат консултация за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Ще бъде предоставена информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица и пенсия, както и за здравните права при завръщане в България. Ще има възможност за съдействие и по индивидуални казуси.

Информационните дни ще се проведат на следните адреси:

12 октомври 2022 г. от 9:30 до 13:30 ч. – 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia (в сградата на посолството)

14 октомври 2022 г. от 9 до 13 ч. – 87, Konstantinou Kalogera Antigoni crt, office 3, Larnaca.

За участие в информационните дни се изисква предварително записване. За целта българските граждани трябва да се свържат със Службата по трудови и социални въпроси в Никозия на електронна поща: emanuela.simard@mlsp.government.bg или телефон 0030 210 674 4680.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български учители запознаха испански ученици с нашата азбука

Учителката от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в испанския град Сарагоса Милена Омерова, заедно с още трима ментори - Янка Велева, Красимира Димова и Силвия Димитрова, запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00