Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 октомври 2022 г.

Снимка: pixabay

В днешното издание на "България днес" ще поговорим за единението и подкрепата между българи и арменци. В Регионалния исторически музей – София преди дни беше открита изложбата "Памет", посветена на 100 години от приемането на арменските бежанци от българската държава. Инициативата е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н. Пр. Армен Едигарян, който ще изрази впечатленията си от развитието на външнополитическите отношения между държавите ни през последните 30 години.

Светът е като прозорец: всеки идва да надникне и отминава, гласи арменска поговорка. Ние ще надникнем в света на Васил Василев-Зуека и предстоящата му авторска изложба в Чикаго, САЩ. Градът на ветровете е въвлечен и в историята на сборника с текстове на българи от целия свят "Шарената сол на планетата“, който беше представен преди дни в София. Рамката на "България днес" по традиция са по-важните новини от деня, с които започваме и специалния ни музикален поздрав за финал, който сме сигурни, че ще ви върне "у дома".

02.50 – Новини от България

09.50 – Прогноза за времето

15.05 – 30 години от установяването на дипломатически отношения между Армения и България

24.50 – "Моят свят" – изложба на Васил Василев-Зуека ще бъде показана на 12 и 13 октомври в Чикаго

31.00 – Излезе от печат седмият сборник "Шарената сол на планетата" с разкази и стихотворения на българи от шест континента

47.15 – Информационни дни за трудовите права на българите в Кипър

48.35 – Русенската опера ще партнира на световноизвестния тенор Хосе Карерас в Кувейт

51.40 – Проектът "Скритите букви" ще бъде показан в Сеул, Южна Корея, до 18 ноември

53.40 – Песен на деня

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00