Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 19 октомври 2022 г.

Снимка: БГНЕС

В България днес почитаме Св. Йоан Рилски. Чудотворецът от Скрино посочвал стремежа към богатството и алчността като най-големите пороци, всяващи раздор и злини, които отклоняват хората от духовността. Затова призовавал следовниците си винаги на първо място да поставят Бога и божиите заповеди и да се уповават на Неговата обединяваща сила. Дали случайно или за да насочи вниманието на новоизбраните народни представители към завещаното от св. Йоан Рилски, президентът Румен Радев избра първото заседание на 48-ото народно събрание да бъде именно на есенния празник на светеца - 19 октомври. В „България днес“ ще фокусираме внимание върху случилото се в пленарната зала по време на тържественото заседание, ще чуем заявките на политиците и ще се опитаме да анализираме обединителните и разделителните линии, които днешния ден постави.

01:57 - Новини

08:20 - Прогноза за времето

13:07 - Изявленията на политическите сили - сигурността и икономическата стабилност бяха изведени като приоритет от парламентарните партии

29:40 - Какво очакват хората от политиците - анкета

30:41 - Възможно ли е да се стигне до спешни законодателни решения – мнение на журналиста Емилия Милчева

36:06 - Политологът проф. Ивайло Груев от Канада: Основната разделителна линия в този парламент е войната в Украйна

55:55 - Песен на деня

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00