Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрени са 7 млрд. евро по европейските оперативни програми в подкрепа на българската икономика

Снимка: архив

За последните два месеца са одобрени европейските средства по седем от оперативните програми на стойност 7 млрд. евро, които ще подпомагат българската икономика през следващите шест години.

На брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Атанас Пеканов посочи, че по тези програми националното съфинансиране е над 1 млрд. евро. По думите на Пеканов, това е действителен ресурс, който ще подпомогне страната ни и е изключително важен за българската икономика, за малките и средните предприятия, както и за ключовата инфраструктура.

Атанас Пеканов подчерта, че са осигурени изключително много средства за развитие на човешкия капитал и за защита на най-уязвимите групи от населението. От друга страна той изтъкна, че трябва да се осигури сериозен контрол върху възлагането и изпълнението, за да бъде постигнат съответния ефект.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39