Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 2 ноември 2022 г.

С молитва на Божи гроб започна XVII Световна среща на българските медии в Йерусалим и Тел Авив, организирана от Българската телеграфна агенция. На нея многоезичната програма на БНР "Радио България" е представена от главния редактор Красимир Мартинов, който ще обобщи по-важното от първия ден на срещата.

В предаването "България днес" ще ви запознаем и с успехите на две училища от северозападната част на страната ни, които приемат иновациите за своя мисия и път към учениците от Новия век. Безспорно знанията и грамотността са ключът към едно независимо и здраво гражданско общество. В тази връзка може би неслучайно победител в обществената кампания на БНР "Будител на годината 2022" стана 29-годишният учител от Свиленград Димитър Гилев. Още за церемонията по награждаването в София и за отличените будители ще научите в днешното ни предаване. 

В рубриката "Песен на деня" ще отдадем заслужена почит на произведението Рапсодия "Вардар" на композитора Панчо Владигеров, което през 2022 година навърши век от своето създаване.

2.25 - Новини от България

11.32 - Прогноза за времето

16.55 - Започна XVII Световна среща на българските медии в Йерусалим и Тел Авив, организирана от Българската телеграфна агенция - ще чуете репортаж от нашия представител там и главен редактор на програмите за българите по света „Радио България“ Красимир Мартинов.

34.30 - Иновативното образование навлиза в българските училища

50.00 - Учителят Димитър Гилев е "Будител на годината 2022" в националната обществена кампания на БНР 

58.30 - "Песен на деня" – един век от създаването на Рапсодия "Вардар" от Панчо Владигеров

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00