Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 14 ноември 2022 г.

С началото на новата работна седмица започва и Световната седмица на предприемачеството, която тази година продължава до 20 ноември. В тази връзка днес, в предаването "България днес", ще ви разкажем за предизвикателството да бъдеш биопроизводител у нас.

Ще изпреварим във времето и Деня на толерантността и със специалния ни гост Михаил Вучков ще поговорим за консерватизма на българското общество на фона на европейската приемственост и мироглед. Европейци ли сме само по дрехи или толерантността на хората не е обвързана с националността?

Ще обрисуваме красотата на българската природа в думи и ще отбележим 70-годишния юбилей на Оркестъра за народна музика на БНР.

Бъдете част от "България днес", представена ви от Весела Кръстева.

Приятно слушане!

02.30 – Новини от България

08.10 – Прогноза за времето

12.10 – Сок от планински лимон, арония или дюля – защо не е лесно да си биопроизводител у нас ще научим от личната история на Пенка Цочева

23.20 – Изложбата "Другите българки" на Михаил Вучков открива петото издание на фестивала "What You See Festival" в Утрехт, Нидерландия на 17 ноември. За отхвърлената различност в едно европейско общество в XXI век, за символите на национална идентичност и за кризите като катализатор за национализъм, извън приетите рамки, ще говорим с българския автор в студиото на "Радио България"

45.05 – Красотата на природата, като връзка с България и намирането на уединение в самия теб – разказваме ви историята на Жасмина Панайотова

55.10 – "Песен на деня" – тази вечер с голям концерт в зала „България“ Оркестърът за народна музика на БНР открива 70-ия си творчески сезон. Ще чуете песента "Писвай-разписвай", включена в празничната вечер.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00