Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал за авторски песни и театър на български език в САЩ

Снимка: Facebook/Botev Academy Bulgarian School

Академия “Христо Ботев“ във Вашингтон ще бъде домакин на фестивал за авторски младежки песни, театър, поезия и проза на български език. Номинирани са ученици от Америка и Англия, както и три групи от България, които ще пристигнат в американската столица за финалния концерт. Това са вокална група “Бамбини“ - финалисти в “България търси талант“, театралният състав “Фар“ със спектакъла “Пук“ по Валери Петров и театрална група от Поморие с постановката “Ян Бибиян“.

Фестивалът ще се проведе в театралната зала на академията “Такома Парк Мериленд”, а председател на журито ще бъде популярният български изпълнител Добрин Векилов-Дони, който ще пристигне от Германия, където е на турне. 

Всяка   за талантливите деца, които ще направят спектакъла, ще бъде повече от добре дошла“, казват организаторите. 



По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20
Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14