Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културно-информационният център на България в Скопие се мести в нов дом

Снимка: Български културно-информационен център Скопие

Новият дом на Културно-информационния център на България в Скопие ще бъде официално открит на 25 ноември - деня на св. Климент Охридски.

Сред гостите на събитието ще са министрите на културата на България Велислав Минеков и на Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.

Българският културно-информационен център в Скопие е открит през 2006 г. От септември т.г. той е преместен в центъра на града. Новата сграда разполага с открита и закрита галерийна площ, читалня и библиотека с над 10 000 тома.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00

Долината на розите и българската красота в Роке Саенс Пеня, Аржентина

България се включи в традиционното Дефиле на ретро автомобили в Президенсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина в първия ден на май, когато се отбелязва годишнината от създаването на селището. На дефилето се представят различните местни..

публикувано на 03.05.24 в 10:29
Снимка: facebook.com/bulgariansocietyofnevada

Български празник в Лас Вегас навръх Великден

Великден събира сънародниците ни в Лас Вегас на вече традиционния Български фестивал. Тази година организаторите от Българо-американската асоциация в Невада са решили да направят събитието малко по-рано – на 5 май, за да съвпадне с православния Великден ,..

публикувано на 03.05.24 в 09:25