Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..
Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..
Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..