Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Японско-български център в България ще разработва нови млечни продукти

Снимка: mi.government.bg

Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката  Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.

БНР подкасти:

Още от категорията

Енергийният министър: Плановете само стартират преговорите с Брюксел

Териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни региони у нас - Стара Загора, Кюстендил и Перник, вече са изпратени в Брюксел. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев след 3-часова среща с административното ръководство на ТЕЦ..

публикувано на 30.09.23 в 17:12

По финансово богатство на населението България е на 35 място в света

Брутните финансови активи на българските домакинства през 2022 г. са достигнали 123 млрд. евро. На глава от населението сумата е 14 510 евро. По този показател България е на 35 място в света, сочи доклада Allianz Global Wealth Report. Страната се изкачва..

публикувано на 28.09.23 в 09:25

България и още 7 страни от ЕС наложиха по-лек стандарт за Евро-7

С усилията на България и още 7 страни от ЕС бе приет по-лекият вариант на новия стандарт Евро-7 за емисиите от бензинови и дизелови двигатели.  Италия, България, Чехия, Франция, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се противопоставиха на началния..

публикувано на 26.09.23 в 09:37