Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
В "България днес" на 16 октомври слушайте: 05:00 - Актуално от България и за общностите с българи по света 15:06 – Носител на приза „Българка на годината 2024“ е Анита Екинова от Лион 29:50 – Етнографски форум „Терени и посоки“ в..
В петък , 17 октомври, минималните температури ще са от 6 до 11°, в София – 7°. В сутрешните часове на места в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска облачност. През деня над по-голямата част от..
Правителството на Южна Африка въвежда безвизов режим за български граждани, притежаващи обикновени паспорти, за престой до 90 дни, съобщи на фейсбук страницата си Посолството на България в Претория. "Изразяваме благодарност към компетентната..
В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна..
Трима офицери от Военновъздушните сили бяха наградени с почетния знак на президента, съобщава БТА. Държавният глава Румен Радев връчи отличието на..
В брой 68 на предаването слушайте: За нуждата от български училища зад граница и разрастването на училище „Чучулига“ във Великобритания –..