Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 7 февруари 2023 г.

Няма нищо по-непредвидимо, опустошително и категорично от волята на Природата! И през днешния 7 февруари живеем с мисълта за живота след нея и разрушителното земетресение в Турция и Сирия. И се молим! А надеждата е храната за душите ни, които жадуват за един по-добър свят. Изложбата "Ахимса: ненасилието" в София е доказателство, че той съществува, че свободата може да бъде отвоювана чрез ненасилие и любов. Пример ни е философията и делата на Махатма Ганди, които продължават да са живи в цветове и форми. За финал ще преоткрием песента "Остани" на Паша Христова в изпълнение на младата Дара Екимова и ще усетим любовта.

Всичко това и още ви очаква в днешната "България днес" с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

01.35 – Новини от България

10.28 – Прогноза за времето у нас и по света

16.25 – Закъснялата зима откри ски сезона и на Витоша – Венета Николова разговаря с Ева Паунова от "Витоша ски"

27.24 – Артисти на поход към по-доброто бъдеще за света – Изложбата "Ахимса: ненасилието", която може да разгледате до края на месеца в столичната галерия "Райко Алексиев", ни дава повод още веднъж да поговорим за доброто, пътя към истината, извоюваната свобода без насилие и "бащата на нацията" Махатма Ганди. Чуйте какво казаха специално за Радио България посланика на Република Индия Н.Пр. Санджай Рана, индологът и ръководител на фондация "Изток-Запад" Йорданка Боянова и един от кураторите проф. Станислав Памукчиев.

52.10 – "Песен на деня" – Младата изпълнителка Дара Екимова даде нов живот на песента „Остани“, изпята в оригинал от незабравимата Паша Христова.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 30 март 2023 г.

И в новото издание на предаването "България днес" слагаме на фокус предстоящия национален вот в неделя. Какви са нагласите ни тук, в страната, и в чужбина, има ли политически паритет към днешна дата и може ли той да бъде преодолян? За какво гласуват..

публикувано на 30.03.23 в 19:00

България днес – 29 март 2023 г.

Дни ни делят до извънредните парламентарни избори в България за 49-о Народно събрание. Как протича организацията им в чужбина ще научим от ръководителя на работна група „Избори“ към МВнР Иван Кондов. След това ще ви срещнем с една млада българка,..

публикувано на 29.03.23 в 19:00

България днес – 28 март 2023 г.

Да открием красивото в изборния ден! Под това мото сънародниците ни в Англия създадоха серия от събития в социалните мрежи, аранжирани с красива пролетна визия и адреси на изборните секции. За инициативата и организацията на вота на Острова ни разказва..

публикувано на 28.03.23 в 19:00