Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 7 февруари 2023 г.

Няма нищо по-непредвидимо, опустошително и категорично от волята на Природата! И през днешния 7 февруари живеем с мисълта за живота след нея и разрушителното земетресение в Турция и Сирия. И се молим! А надеждата е храната за душите ни, които жадуват за един по-добър свят. Изложбата "Ахимса: ненасилието" в София е доказателство, че той съществува, че свободата може да бъде отвоювана чрез ненасилие и любов. Пример ни е философията и делата на Махатма Ганди, които продължават да са живи в цветове и форми. За финал ще преоткрием песента "Остани" на Паша Христова в изпълнение на младата Дара Екимова и ще усетим любовта.

Всичко това и още ви очаква в днешната "България днес" с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

01.35 – Новини от България

10.28 – Прогноза за времето у нас и по света

16.25 – Закъснялата зима откри ски сезона и на Витоша – Венета Николова разговаря с Ева Паунова от "Витоша ски"

27.24 – Артисти на поход към по-доброто бъдеще за света – Изложбата "Ахимса: ненасилието", която може да разгледате до края на месеца в столичната галерия "Райко Алексиев", ни дава повод още веднъж да поговорим за доброто, пътя към истината, извоюваната свобода без насилие и "бащата на нацията" Махатма Ганди. Чуйте какво казаха специално за Радио България посланика на Република Индия Н.Пр. Санджай Рана, индологът и ръководител на фондация "Изток-Запад" Йорданка Боянова и един от кураторите проф. Станислав Памукчиев.

52.10 – "Песен на деня" – Младата изпълнителка Дара Екимова даде нов живот на песента „Остани“, изпята в оригинал от незабравимата Паша Христова.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 9 април 2024 г.

"Единство в многообразието"- мотото на Европейския съюз се превръща в свързващата нишка на историите, които сме ви подготвили в "България днес" на 9 април. От обичаите и традициите на мюсюлманите в страната ни в навечерието на Рамазан байрам, през..

публикувано на 09.04.24 в 19:00

България днес – 8 април 2024 г.

Впуснете се в новата работна седмица с предаването "България днес". На 8 април отбелязваме Международния ден на ромите, началото на Панаира на детската книга в Италия и ще загатнем за таз-годишните изненади в пътуващия фестивал "Лятно Театро", който ще..

публикувано на 08.04.24 в 19:00

България днес – 5 април 2024 г.

В "България днес" ви отвеждаме до  Лисабон , за да ви разкажем за българската общност там, за българското училище и българските православни средища. В рубриката ни " Радио България при българите в..

публикувано на 05.04.24 в 19:00