Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И сънародниците ни в Испания събират средства в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

4
Снимка: Българска асоциация „Рила”

В момента Българската асоциация “Рила“ в Испания усилено набира средства в подкрепа на жертвите от унищожителното земетресение в Турция и Сирия. Даренията се събират в сградата на българското неделно училище "Райна Княгиня" в испанския град Бургос, както и в два от магазините в града, които са собственост на наши сънародници. Парите ще се превеждат всяка седмица на сметката на турското посолство в България, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на организацията, която завършва с думите: "Добротата е смислена, когато е навременна!".

Очаква се благотворителната кампания да продължи поне един месец, съобщи за БТА Диляна Бодурова, председател на асоциация „Рила“. По думите ѝ, предложението за набиране на помощ за пострадалите, възникнало в интернет група по народни танци, е получило незабавна подкрепа сред българите на Иберийския полуостров още в първите часове след като новината за разрушителното земетресение беше разпространена. 


Участниците в инициативата все още обсъждат дали да не започнат да събират и вещи от първа необходимост. Това не е единствената благотворителна кауза на Асоциация “Рила“. Нейните кампании са насочени предимно в помощ на наши сънародници със здравословни проблеми, както и към бедстващи от руската инвазия украинци.

Снимки: 

Българско Неделно Училище,, Райна Княгиня "гр.Бургос, Испания

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00