Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създават регистър на българите в Япония

Снимка: Посолство на Република България в Япония

Българското посолство в Япония работи за създаването на регистър на българските граждани, пребиваващи в Япония. Включването става чрез попълване на електронно или хартиено заявление и съгласие за предоставяне на име, телефон за връзка, електронен адрес и град/префектура на пребиваване, пише Фейсбук страницата на дипломатическото представителство.

От посолството посочват, че предоставените данни ще се използват само за спешни случаи, които включват издирване от роднини или български власти, евакуации при кризисни ситуации. Регистърът ще се използва и за покани от посолството за различни прояви. 

Електронното заявление може да се свали от ТУК.

Документът трябва да се попълни, подпише, сканира и изпрати на Consul.Tokyo@mfa.bg.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Българското училище „Иван Вазов“ в Париж

Българското училище "Иван Вазов" в Париж се готви за 10-ия си рожден ден

Учениците и учителите от българското неделно училище "Иван Вазов" в Париж готвят специален концерт , с който на 19 май от 11,30 ч. ще отбележат 10-ата годишнина от създаването на школото. Това е "мястото във Франция, в което ние заедно..

публикувано на 21.04.24 в 09:15

Българският хор “Бяла роза“ ще се представи на великденски концерт в Пескара

Българският хор “Бяла роза“ в град Пескара ще участва във великденски концерт, който ще се състои в неделя, 21 април, от 16,30 ч. местно време в църквата Adorazione в италианския град. “ Директорът проф. Елена Димитрова и всички хористи имат..

публикувано на 20.04.24 в 17:10
Памет за Светите братя и в Гърция

Форум в Атина събира учени, учители и ученици по "Пътя на светлината"

С диктовка, посветена на 24 май, започват честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Събитията се организират на 10 и 11 май, когато православната ни църква почита паметта на..

публикувано на 20.04.24 в 13:27