Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 28 март 2023 г.

Да открием красивото в изборния ден! Под това мото сънародниците ни в Англия създадоха серия от събития в социалните мрежи, аранжирани с красива пролетна визия и адреси на изборните секции. За инициативата и организацията на вота на Острова ни разказва Зорница Рангелова, координатор за изборите към българското посолство в Лондон. Освен по изборната тема в „България днес“ говорим за доходи и инфлация, както и за някои български събития по света. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:14 - Новини 

09:33 - Прогноза за времето в България и по света 

15:25 - КНСБ настоява за компенсации на доходите със задна дата 

22:30 - В Северна Македония българите ще гласуват под натиска на стигматизацията

25:40 - Зорница Рангелова за организацията на българските парламентарни избори на територията на Великобритания и Северна Ирландия  

54:00 - Поставиха паметна плоча в родния град на Джеймс Баучер по инициатива на българското посолство в Дъблин 

55:23 - Български находки ще блестят на международна изложба в Чикаго 

56:50 - Песен на деня: "Кажи, Райне (Снощи минах)" в аранжимент на проф. Кирил Стефанов, изпълнява вокална група "Пиринки" и ансамбъл "Пирин" 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00