Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 май 2023 г.

„Върви, народе възродени, към светла бъднина върви…“, кой не е чувал химна на светите братя Кирил и Методий, кой не го е пял? Днес, когато Православната ни църква отбелязва деня на Светите братя равноапостоли и просветители, ще ви разкажем за едно от над 40-те български неделни училища по света, приело за патрон съпокровителите на Европа – училището в Хага. Ще се пренесем на морето с надежда за истинско лято и ще се отбием до Пловдив с предложение за интересно преживяване през идните месеци. За финал ще ви напомним "Продължавай да мечтаеш" чрез нежния глас на Мария Мутафчиева. Водещ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.27 - Новини от България

9.10 - Прогноза за времето у нас и по света

14.50 - На 11 май, когато Българската православна църква отбелязва деня на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, ще ви разкажем историята на неделното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Хага - Йоан Колев тръгва по следите на буквите, вярата и желанието да предадеш България в сърцето на децата си

43.15 - Днес започва 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления в Русе

47.25 - 22 сини флага повече за българското Черноморие това лято - какво е значението на наградата „Син флаг“, която е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма в международен план, за почиващите?

48.43 - Онлайн апликация ни дава възможност от този сезон да резервираме и плащаме за чадър и шезлонг по българското Черноморие

54.15 - Хореографът и визуален артист Християн Бакалов превръща Гребната база, Младежкият център и "Братската могила" в Пловдив в произведения на изкуството на открито – в разговор за Радио България артистът разказва подробности около проекта си PURE Youth Plovdiv, който ще може да бъден видян до 30 септември тази година

63.38 - „Песен на деня“ – След близо 30 години на музикалната сцена певицата Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд“ представя първия си самостоятелен албум "Продължавай да мечтаеш"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал, свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00