Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 22 май 2023 г.

В „България днес“ – обобщение на новините от деня, прогноза за времето у нас и по света. Специален гост е посланикът на Сърбия у нас Желько Йович, с когото разговаряме за двустранните ни отношения, за проблемите на българското национално малцинство в Сърбия, за туризма и възможностите за бизнес между двете държави... Водещ е Красимир Мартинов. 

01:24 - Новини
07:17 - Времето у нас и по света
12:00 - Посланик Желько Йович за историческите връзки, непознатите аспекти от съвместното ни съжителство в региона и за бизнес възможностите от двете страни на границата
30:00 - Посланик Желько Йович за туризма, европейската перспектива на Сърбия и ролята на България в процеса
43:00 - Посланик Желько Йович за въпросите на българското национално малцинство, развитието на пограничните райони и демографските въпроси
59:00 - Песен на деня

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00