Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 29 май 2023 г.

Днес политическата рулетка направи още едно завъртане с връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото НС. Какво си казаха политиците и как оценяват настоящата ситуация гражданите - ще чуете в „България днес“ на 29 май. След това ще се хванем за неоспоримите устои на миналото, като тръгнем по пътя на героичните синове на майка България – Христо Ботев и Васил Левски, за да стигнем от Враца, та чак до… Саутхемптън във Великобритания. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:08 Новини 

10:20 Времето у нас и по света 

16:30 Президентът връчи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на Николай Денков от ПП-ДБ. Как се стигна дотук и какво очакват гражданите? 

28:47 Близо 1500 души от цяла България тръгнаха по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица 

33:55 „С мисъл за Левски“ при сънародниците ни в Саутхемптън. Децата от неделното училище „Васил Левски“ откликнаха с радост на инициативата на Радио България „С мисъл за Левски“ по повод 150 години от гибелта на Апостола и ни изпратиха снимки и видео от занятията си, свързани с българския герой, а в програмата ни ще чуете интервю с директорката на школото Теодора Иванова 

53:35 Все още можете да заявите участие Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите” в Созопол от 5 до 15 юли 2023 г. Чуйте как!

62:00 Песен на деня: „Летя“, изп. YAVI


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00