Изпращаме месец май с надежда, в буквален и преносен смисъл, за по-слънчеви дни. Специален гост на "България днес" е Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, часове преди началото на 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък. Тази година събитието е между 1 и 4 юни с тема "Медии и свобода", а акцент в разговорите ще бъде свободата на журналистите, от една страна, и свободата на тяхната аудитория, от друга. Спираме се и на няколко български събития с международен адрес, а завършваме с музикално откровение от Преслава Пейчева. Водещ на програмата е Весела Кръстева. Приятно слушане!
01:30 - Новини
08:50 - Прогноза за времето у нас и по света
14:48 - Генералният директор на БТА Кирил Вълчев за 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък
37:20 - България представя в Европейския парламент скалния античен и средновековен град Перперикон – разговор с проф. Николай Овчаров
50:19 - По повод Международния ден на детето галерия „България“ в Рим показва детския талант и поглед върху „Природните чудеса на България“
52:10 - Вълкът и седемте козлета оживяват в мюзикъл на 1 юни в Нов Български Университет в София
57:50 - Песен на деня – "Откакто ти" e пролетното откровение с клубно звучене на Преслава Пейчева
С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..
Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..
Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..
С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм..