Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света

Ева Великова
Снимка: личен архив

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света – Анхел. Цялото приключение е отнело около 2 седмици през ноември преди година, но медиите съобщават за българката чак сега. 

Водопадът е с обща височина 1054 m, но тъй като има два пада, максималното непрекъснато падане на водата е 807 m. Разположен е на река Кереп, на територията на Венецуела. До самия водопад се стига по реката за 24 часа. Много често обаче ентусиазмът на туристите угасва, след като видят величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения. 


Родената в Бургас Ева Великова обаче не се плаши от предизвикателствата на природата, тъй като е свикнала от много малка да пътува до различни точки на света. След водопада Анхел, следващото вълнуващо приключение за българката  било пътуване с кемпер и група приятели до Свалбард в Исландия – най-северното населено място в света.

Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синди Николофски – една албанка с български корени в София

Българите в Албания са признати като национално малцинство през 2017 година, но не разполагаме с официални данни за броя им, тъй като окончателни данни от преброяването на населението през миналата година все още не са публикувани. Немалко албанци с..

публикувано на 10.04.24 в 12:30
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15