Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 20 Септември 2023 г.

За протестното напрежение, исканията на земеделци, енергетици и миньори и отговора на държавата говорим в „България днес“. Освен актуалната тема, на 20 септември ще чуете повече за една гражданска инициатива, насочена към закупуването на български учебници за децата в Тараклия. Разказваме за вълнуващото начало на учебната година на българчетата в Рим и Флоренция, какво ще видим на Фестивала на занаятите във Велико Търново и защо именно там е открита първата модерна аптека в България. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

01:11 Новини

09:20 Времето в България и чужбина 

16:50 Властта посрещна с отворени врати протестиращите земеделци и миньори - постигнаха се важни конкретни договорености, но земеделците не бързат с оттеглянето на протестната блокада от София 

19:30 Колко мед консумира българското домакинство и защо пчеларите протестираха днес?

31:50 Набират се средства за закупуване на български учебници за децата в Тараклия

37:25 Вълнуващ първи учебен ден в българските училища в Рим и Флоренция - Райна Кабаиванска с лично послание към децата и учителите им

42:05 Какво ще видим и опитаме в Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите във Велико Търново? 

48:35 Кога е открита първата модерна аптека в България и кой стои в основата на така наречената „лекарня“ в Търново? 

57:35  В Песен на деня ще чуете "Обратно в Тракия" - четвърта част от Сюитата "Древна Тракия", изп. СО на БНР. Солисти са певицата Гергана Димитрова, Христина Белева – гъдулка, и самият композитор Костадин Генчев – кавал. 


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 30 ноември 2023 г.

В последния ден от месец ноември за тази година ще тръгнем по следите на „бягащия човек“. Бягащ от войната, терора, политическите репресии и дори от себе си. Днес е и голям ден- Андреевден, и ще се спрем на българските народни вярвания и традиции,..

публикувано на 30.11.23 в 19:00

България днес - 29 ноември 2023 г.

Започваме предаването с възможностите за задълбочаване на българо-румънските бизнес връзки. След това ще поговорим за „изоставените“ от своите родители- гурбетчии деца и какво може да се направи за спирането на застрашителния брой евросираци у нас...

публикувано на 29.11.23 в 19:00

България днес – 28 ноември 2023 г.

В програмата на 28 ноември Радио България отива при сънародниците ни в Норвегия и Германия, съобщаваме за предстоящи събития за общностите ни по света и политаме с вятъра, напук на ледената прегръдка, сковала страната ни. Водещ на броя..

публикувано на 28.11.23 в 19:00