Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 21 Септември 2023 г.

Подвластно на мира и българското е днешното издание на предаването „България днес“. В него ще поговорим за изкуството като проводник на спасителни за природата и нас идеи. Ще се върнем назад в годините, за се разберем истинския смисъл и значение зад българската независимост и ще ви поканим на две важни събития, които са част от светлото лице на нашата родина. Водещ на днешната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01:15 - Новини от България

10:10 - Прогноза за времето у нас и по света

14:45 - На днешния 21 септември- Международен ден на мира, ви срещаме с младата визуална артистка Vivia Niki, която създаде най-голямата пясъчна рисунка в света (Гълъб върху пясъка с разперени криле) върху плажната ивица на българското Черноморие 

24:25 - По съседски – обзор на всичко по-важно от Балканите 

34:10 - В навечерието на Деня на независимостта на България говорим за раждането на третото българско царство и предпоставките за него в началото на XX век

50:45 - Български филми завладяват сърцето на Вечния град - специално за Радио България директорът на Български културен институт в Рим Жана Яковлева разказва за предстоящия 16-ти Фестивал на българското кино в Италия 

63:25 - „Песен на деня“ – Отбелязваме с музика предстоящото първо издание на българския фестивал на шевицата "Канатица" във Ванкувър, Канада. Ще чуете песента "Слънце грее" от албума "Канатица" на Иван Шопов и квартет "Авигея" 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00