Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Цариброд ще обсъждат обществената информираност на български език

Цариброд
Снимка: Интернет Портал ФАР

Кръгла маса посветена на "Обществено информиране на български език" ще се проведе на 11 октомври в Цариброд. Проявата се организира съвместно от Интернет Портал Фар, Мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - ОССЕ, Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и с подкрепата на българското посолство в Белград.

Темите за местното и информирането на малцинствени езици са изключително важни за медийната сцена в Сърбия, особено в районите населени с малцинствени общности. Целта на срещата е да се направи преглед на текущото състояние на информирането на български език и да се потърсят форми за повишаване качеството на информиране.

Във форума ще участват Ян Брату, ръководител на мисията на ОССЕ в Сърбия, българският посланик Петко Дойков, генералният консул Димитър Цанев, председателят на сдружение "Емблема" Славиша Миланов, съветникът в Министерството на информирането и телекомуникациите Борка Райшич, председателят на Националния съвет на българското национално малцинство Стефан Стойков. Модератор на кръглата маса ще е журналистът на "Време" Недим Сейдинович. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска изложба в Братислава ще разкаже истории от глаголически времена

Българският културен институт в Братислава ще открие на 22 май т.г. документалната пътуваща изложба “Истории от глаголически времена” на Държавния културен институт към министъра на външните работи и на Института за български език при Българска..

публикувано на 18.05.24 в 09:10
Снимка: Facebook / malkata.bulgaria.ms

"Нишка от корен" събира любителите на българския фолклор в Мюнстер

Четвърти традиционен български събор "Нишка от корен" ще се проведе на 18 и 19 май в Мюнстер, Германия. От местното Българско културно сдружение "Малката България" поясняват във Фейсбук, че съборът е мястото, "което възкресява с неподозирана сила..

публикувано на 18.05.24 в 07:05

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59