Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 7 ноември 2023 г.

Слагаме на пауза изборните страсти, за да „пуснем“ света около нас да продължи своя ход. Геополитика между съседни държави в размирното време на настоящето ни. Приятно прекарване из красотите и с уникалните вкусове на България и възможности и недостатъци на новите технологии в образователния процес. Това с няколко думи представляват темите в "България днес" на 7 ноември. Водещ на предаването е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.13 - Новини от България

11.20 - Прогноза за времето у нас и по света

18.45 - Нови изследвания на българо-румънските отношения представи в сборник Дипломатическият институт към МВнР – Сборникът представя резултатите от приложно-изследователския проект “Външната политика на Румъния в геополитически контекст и България” и включва две изследвания по темата. Едното е на нашия колега от румънската редакция на Радио България Владимир Митев, който в специален разговор с Елена Каркаланова разкрива някой от опорните точки в геополитическите отношения на страната ни със северната й съседка 

39.44 - България се рекламира като дестинация за културен и винен туризъм на специализираното изложение World Travel Market от 6 до 8 ноември 2023г. в Лондон 

46.38 - Как изкуственият интелект набира все по-голяма популярност сред преподавателите в подготовката на техните уроци? – ще измести ли ChatGPT необходимостта от частни уроци, може ли новите технологии да разочароват поколението на XXI век и застрашена ли е преподавателската професия? Търсим отговорите на тези и други въпроси заедно 

55.30 - "Песен на деня" – Любо Киров завършва успешното си "Турне 2023" с три концерта в Зала 1 на НДК на 8, 9 и 10 ноември. А ние завършваме днешното предаване със заглавната песен на последния му албум "Целуни ме"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 май 2024 г.

В "България днес" на 16 май продължаваме разговора за висшето образование на френски език в България. Вече над 30 години Техническият университет и Химикотехнологичният и металургичен университет в София предлагат обучение на френски език и..

публикувано на 16.05.24 в 19:00

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00