Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 2 януари 2024 г.

В първия работен ден от Новата 2024 година отново отбелязваме празник - - Карамановден. Днес православната ни църква почита св. Силвестър, а какви са народните обичаи и вярвания ще научите в минутите на "България днес". С Мартина Шопова-Янев ще разговаряме за българската общност в Австрия и нейните късометражните филми "Поли Валента от Виена” и "Aз, меланжът”. За разстоянието, за тъгата по-родината и австрийският ред, в който с труд и постоянство можеш да реализираш мечтания живот и за границите, които преминаваме – един разговор за образа на емигранта вчера, днес и утре. И с пожелание за заедност ще завършим по традиция с Песента на деня, която на днешния 2 януари е "С теб" на Виолина Доцева. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.52 - Новини от България

9.35 - Прогноза за времето у нас и по света

16.14 - Карамановден е! - Православната църква почита днес свети Силвестър. В народните ни вярвания той е покровител на животните, и по-специално на едрия рогат добитьк

21.35 - Българската общност в Австрия и образа на българинът там ни показва Мартина Шопова-Янев в двата си късометражни филма, създадени в партньорство с блога "Меланж Булгарен"- най-старата българска медия във федералната република. Чуйте един важен за нас, българите, разговор с журналиста и режисьор Мартина Шопова от дистанцията на разстоянието и опита

57.40 - "Песен на деня" – "С теб" на Виолина Доцева е изборът ни за рубриката ни в първия работен ден за Новата година


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 16 май 2024 г.

В "България днес" на 16 май продължаваме разговора за висшето образование на френски език в България. Вече над 30 години Техническият университет и Химикотехнологичният и металургичен университет в София предлагат обучение на френски език и..

публикувано на 16.05.24 в 19:00

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00