Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 16 януари 2024 г.

Коренът български ни свързва, независимо къде живеем, и тази невидима нишка преминава от поколение на поколение, за да ни изпълва с усещане за принадлежност, смисъл и бъдеще. "Моят корен български" е темата на конкурсите за литература, рисунка и песен, които ИАБЧ провежда и тази година сред българчетата по целия свят. В "България днес" ще научите повече за условията и вдъхновяващите награди. Преди това ще разкажем за две нови помагала, които ще подпомогнат процеса на интеграция на децата на бежанци и мигранти в България, а накрая ще ви предложим магическо пътуване с… трамвай. Чуйте повече в предаването с водещ Елена Каркаланова. 

01:40 - Новини 

08:15 - Времето в България и по света 

13:35 - Нови помагала за децата бежанци и мигранти и защо Кевин от Куба обича уроците по български 

22:35 - Гости в студиото – Ива Крумова, Десислава Павлова и Лили Спасова от Изпълнителната агенция за българите в чужбина: "Дори да сте родени в чужбина, попитайте своите родители, къде е техният корен в България и разкажете за него!" 


      - Най-младият конкурс на ИАБЧ носи името на народната певица Любка Рондова и провокира българчетата да издирят песни на предците от родия им край; 

      - Традициите и културните забележителности на любимото кътче от родината ни ще са вдъхновение за участниците в конкурса по рисуване "България в моите мечти"; 

      - 28-ото издание на литературния конкурс "Стефан Гечев" търси отговор на въпросите "Какво ме връща в България?" и "Родното ми място или какво знам за българските си корени". 

42:55 - Как да превърнем ежедневието си в нещо необичайно и вълнуващо на цената на трамваен билет – среща с Атанас Миланов от Прага 

57:53 - Песен на деня: "Посвещение , изп. Деян Неделчев 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00