Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 25 януари 2024 г.

Днес Българското национално радио отбелязва 89-та годишнина от своето създаване! Тази вечер, на специална церемония, ще станат известни тазгодишните носители на наградите на обществената медия и ще бъде връчена Голямата награда „Сирак Скитник“ за 2023 г. за значим принос в развитието на БНР. 

Радио България има номинации в три категории, но най-голямата награда, която програмата ни получи дойде от вас - нашата аудитория. Думи, изпълнени с гореща подкрепа и признателност долетяха от различни кътчета на света и подсилиха смисъла на всичко, което правим. Благодарим ви! 

В „България днес“ сме подготвили и специална среща с един от дългогодишните ни колеги от Френска редакция – Чавдар Арнаудов. И въпреки дълголетната история Старата къща върви в крак с времето –доказва го поредното ни сътрудничество с новата новинарска платформа на Google.

В сезона на наградите ще отдадем заслужената похвала и на любителите на фентъзи и хорър жанра в България, за да завършим с усмивка в ритъма на „Трамвай №5“. Водещ на празничното за медията ни издание на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.08 - Новини от България

10.52 - Прогноза за времето у нас и по света

16.20 - "Ние ви ценим ви и имаме нужда от вас" – как Радио България получи гореща подкрепа и признание от българите по света 

27.15 - Среща с Чавдар Арнаудов - един от колегите, отдали 33 години от професионалния си път на френската редакция към дирекция „Предавания за чужбина“, както се е наричала програмата ни при постъпването му в БНР през 1972 година 

38.20 - БНР е част от платформата Google News Showcase – репортаж на Добромир Видев

46.15 - Българският Фентъзи клуб "Цитаделата" връчва за двайсет и трети пореден път своите Годишни награди за фентъзи и хорър – подробности, специално за Радио България, разкрива дългогодишният председател на любителския клуб Александър Драганов

56.50- „Песен на деня“ – На днешния Международен ден на най-голямата усмивка ще чуем най-големия хит на група „Трамвай № 5“ – „Усмивката“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с един от дарителите на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете..

публикувано на 30.09.24 в 19:00

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00